КОЛ ЦЕНТРУ УПУЋЕНЕ 182 ПРИЈАВЕ ПРЕТХОДНЕ СЕДМИЦЕ

Припадници Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора обавили су током претходне седмице 182 контроле. Како је најавила начелница ове службе, Марија Бошковић, појачано контролишу забрану саобраћања возила на шеталишту као и нивоу буке у угоститељским објектима и поштовање радног времена.

У току претходне седмице Кол центру Општине Херцег Нови упућена су 182 позива од којих се 117 односило на пријаве из надлежности Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора. Највећи број притужби односио се на нарушавање комуналног реда, казала је начелница Бошковић.

-Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора одрадила је 182 контроле од чега се на саобраћај односило 59. Из стамбене области било је осам контрола, што се тиче нарушавања комуналног реда имали смо 106 контрола и девет из области зеленила, казала је Бошковић.

Како по службеној дужности, тако и по пријавама грађана, Служба је у оквиру својих надлежности спроводила континуиране активности на терену по питању контролисања кретања возила на Шеталишту Пет Даница и Обале Николе Ковачевића.

-Подсјећамо грађане да је улаз у наведене улице регулисан одлуком о регулисању друмског саобраћаја те да је могуће саобраћање искључиво у периоду од 6 до 9  и од 14 до 16 часова уз посједовање одобрења општинског Секретаријата за комуналне дјелатности. Обављали смо и контролу постављања односно грађења привремених објеката као и контрола чистоће јавних површина.Службеници ће сваке вечери контролисати ниво буке у угоститељским објектима и поштовање радног времена.

Упозорила је грађане да је од 15. јуна на снази забрана извођења грађевинских радова у првој зони која обухвата дио града испод Јадранске магистрале као и 300 метара ваздушне линије изнад магистрале, а у овој зони налазе се Жањиц и Росе на Луштици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here