МАРИЋ И МРАЧЕВИЋ НА ФИНА КОНГРЕСУ У ДОХИ

Foto: wpolo.me

На изборном Конгресу међународне организације водених спортова (ФИНА), одржаном у главном катарском граду Дохи, за новог предсједника је изабран Хусаин Ал Мусалам из Кувајта, досадашњи први  потпредсједник. Од 319 гласова, Ал Мусалам  је добио чак 302. За првог потпредсједника ФИНА је изабран Сам Рамсами из Јужноафричке републике, док је други потредсједник, Аустралијанац Матхев Дун.

ФИНА има укупно пет потпредсједника, на темељу континенталне заступљености, а Европу преставља Италијан Паоло Барели, предсједник ЛЕН.

Нови извршни директор ФИНА, после Румуна Маркулескуа, сада је Брент Новицки из САД. У ФИНА борду или извршном тијелу Међународне организације водених спортова из Европе су изабрани Ерик ван Хеијнинген из Холандије, те Антонио Силва из Португала. Даља радна тијела ФИНА, попут Техничког ватерполо одбора биће изабрана до краја ове календарске године.

Foto: wpolo.me

Конгресу ФИНА у Дохи у име Ватерполо савеза Црне Горе присуствовали су предсједник Ђуро Марић и представник Савеза за међународне односе Милош Мрачевић.

На састанку ФИНЕ која окупља све водене спортиве: ватерполо, пливање, синхроно пливање, скокове у воду и пливачке маратоне, била је присутна елита ових спортова по континентима, казао је Мрачевић.

-Конгресу су присуствовали представници 108 земаља од 180.  Предсједник нашег Савеза Ђуро Марић и ја имали смо низ састнака са преставницима свих савеза и лично са новоизабраним предсједником Хусаин  Ал Мусаламом и укратко га упознали о номе што се код нас ради у овим спортовима, посебно у ватерполу, као и плановима које желимо да реализујемо у наредном четворогодишњем мандату. У паузама редовних дводневних састанака имали смо и низ сусрета са нашим пријатељима и партнерима па су потврђени спортски догађаји за текућу и наредну годину. Ту су били и преставници комплетног региона – предсједници Савеза Србије, Хрватске, Македоније и БиХ, казао је Мрачевић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here