Започета реализација великог тендера за бетонирање улица на територији општине Херцег Нови

Активности у оквиру великог, 247 хиљада еура вриједног, тендера за бетонирање више путних дионица у залеђу и на локацијама ближе граду започете су у Буновићима изнад Зеленике.

Према ријечима Николе Самарџића из Агенције за изградњу и развој града, реализација овог пројекта започета је у залеђу, како би на најбољи начин биле искоришћене повољне временске прилике.

Никола Самарџић, Агенција за изградњу и развој града

– Овдје имамо у пар дионица скоро 300 метара дужине и око 850 квадрата. Вриједност ових радова је око 25 хиљада еура са ПДВ-ом. Почели смо прво од ове улице, а вриједност свих радова око  300 хиљада еура са ПДВ-ом. Најповољнију понуду на тендеру дала је фирма из Бијелог Поља – Јунајтед констракшн, они су почели са радовима, а ми ћемо терен обилазити свакодневно – наводи он.

Самарџић подсјећа да је тендер расписан током љета, а како појашњава, већина улица налази се у залеђу.

– Биће урађене улице овдје гдје смо тренутно на терену, у Сасовићима, у Игалу, на Топлој, на Сушћепано, тако да идемо цијели дио града. Након тога селимо се на ривијеру, у Бијелу, на Каменаре. Обухватили смо тендером све мање дионице путева, које би требало уредити, неке старе које ћемо да санирамо и неке нове, које ћемо да направимо. Почели смо од Буновића, а надамо се да ће до Нове године бити завршени сви путеви – наводи он.

Према уговору, рок за извођење свих радова је 100 календарских дана, али уколико се радови не могу завршити из разлога који нису резултат кривице извођача, као и због нерјешених имовинско-правних односа и привремене обуставе коју наложи надлежни орган, извођач је дужан да радове настави све до добијања позитивног мишљења надзорног органа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here