Професори Музичке школе Херцег Нови свирали поводом Дана града

Традиционални концерт у оквиру обиљежавања Дана ослобођења и Дана општине Херцег Нови приредили су синоћ и професори Школе за основно музичко образовање. На репертоару је било десет композиција од периода романтизма до 21. вијека различите форме и карактера, а наступе 15 професора у пуној сали Музичке школе публика је наградила бурним аплаузима.

Концерти ученика и професора у част Дана града сваке године доноси неке новине, казала је за РТХН директорица Музичке школе Херцег Нови Нивес Ненадовић, истакавши одличан пријем поублике.

-Заиста се трудимо да сваке године направимо неку иновацију. Ове године смо дали и ново име концерту – „Музички интермецо“, који симболизује један музички предах од свакодневице уз квалитетну музику, а у концепт смо уклопили идеје свих професора који су имали жељу да изведу неко дјело. Дан раније приређен је  први концерт ученика ове школске године у Павиљону Градске музике, на коме су се неки ученици представили први пут на сцени. Они свирају непуна два мјесеца, а већ су припремили нешто што могу да покажу публици. Ови концерти су увијек лијепо испраћени. Имамо сталну публику коју виђамо на свим нашим концертима, а увијек се појави неко нови и надамо се да је и та публика задовољна и да ће наставити да долази на наше концерте, поручила је Ненадовић.

Професорица флауте Ивана Петковић истиче да концерт поводом празника града има посебан значај, па је и програм био другачији од свих претходних.

-Мени као рођеној Новљанки концерт у част Дана града је изузетно важан зато што је ово град у ком сам се ја школовала, вратила се након студија и почела да радим, тако да је цијели мој живот везан за Херцег Нови. Сваке године се трудимо да свако од нас свира нешто ново и да да неки другачији печат у односу на прошлу годину. И ове године смо свирали неке необичне саставе и композиције које досад није нико изводио у Херцег Новом, што довољно говори колико нам је то важно, казала је Петковић, која се нада да ће оваквих концерата бити још више.

Посебан је осјећај свирати у оквиру празничних свечаности, а задовољство је још веће јер Херцег Нови има квалитетну публику, истиче професорица хармонике Босиљка Кулишић.

-Сваки концерт је важан јер ми заиста, као колектив, живимо за добро извођење умјетничке музике, али има посебну драж када свирамо за Дан града зато што смо некако сви емотивно везани за све љепоте Херцег Новог, тако да овај концерт посвећен граду има неку посебну носталгију. Увијек је велико задовољство видјети да Херцег Нови има публику која цијени добар звук, која цијели квалитетрно извођење, која цијени праве традиционалне умјетничке вриједности, поручила је Кулишић.

На концерту „Музички интермецо“ изведена су дјела разних композитора и музичких епоха од Чајковског и Хана, преко Власова и Пјацоле до Вангелиса.

Наступили су професори клавира: Петра Божовић, Линда Познановић, Ирена Мијушковић, Ана Васић, Анита Злоковић, Маја Жмукић, Љубица Пешић, Јованка Вељовић и Ђуро Познановић, проферсори хармонике Босиљка Кулишић и Иван Дерзхиев, професорица виолине Јелена Поповић, професорица флауте Ивана Петковић, професор гитаре Александар Бубања и професор удараљки Оливер Недовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here