Ученици Музичке школе поводом Дана града одржали концерт у Павиљону Градске музике

Поводом Дана града и Дана ослобођења Херцег Новог, 28. октобра настављају се програми који се организују читавог мјесеца. Свој допринос свечаном обиљежавању  овог важног датума дају и чланови Градске музике као и ученици херцегновске Музичке школе.

Синоћ је одржан још један концерт највећих талената ове школе у Павиљону Градске музике, на коме је наступило 20 ученика ученика Музичке школе. Концерт је наставак активности и сарадње Музичке школе и Градске музике, каже Валентина Кулиновић, капелница Градске музике.

-Овај концерт је резултат наше двогодишње интензивне сарадње са школом за основно музичко образовање у нашем граду. Посебно се радујем што је  овом приликом троје ученика наступило први пут. Такође сам посебно радосна што је успјешно протекао наступ нашег новооснованог ансамбла гитара. Овај ансамбл основан је у мају и ово је био њихов први јавни наступ у њиховој кући. Они су током љета имали три наступа, а вечерас је био њихов први јавни наступ у објекту Градске музике, каже Кулиновић

Синоћ су на концерту били заступљени готово сви музички инструменти и у програму је била присутна шароликост.

-Представило се 20 ученика Музичке школе и наш ансамбл гитара, а концерт смо симболично завршили заједно пјесмом „Има један град на мору“, рекла је Кулиновић.

Након овог концерта поводом Дана града вечерас ће у сали херцегновске Музичке школе од 19.30 наступиће професори ове образовне установе. Ови концерти одржавају се под називом „Музички интермецо“.

До краја календарске године предстоје још два концерта, један је у новембру, а у децембру сада већ традиционални, заједнички  новогодишњи концерт, а наредних дана предстоји и традиционални октобарски дефиле.

 

 

 

На Дан ослобођења Херцег Новог, 28.октобра програми улазе  у завршницу прославе. У 11 сати почиње завршница обиљежавања Дана града, када ће испод Сат куле стартовати традиционални дефиле учесника прославе до Дворане Парк у којој ће почети свечана сједница Скупштине Општине Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here