PORUKA SA SKUPA: NAPAD NA BOLNICU I DR POPOVIĆA, NAPAD JE NA RISAN I RIŠNJANE

Mještani Risna okupili su se i danas kako bi još jednom dali podršku direktoru Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“, dr Vladu Popoviću, premda više nije aktuelna priča o njegovoj smjeni.  Željeli su da poruče nadležnima da čvrsto stoje uz dr Popovića a da svaki napad na bolnicu i njenog direktora, doživljavaju kao napad na Risan i sve njih.

Nisu se okupili da brane bilo čiju grešku, a inspekcije i komisije imaju pravo da rade svoj posao. Na mišljenje imaju pravo i građani, a njihovo je da bi odlazak dr Popovića bio nenadoknadiv gubitak za bolnicu i Risan, kazao je građanin Gavro Ždraljević.

-Ali, i mi imamo pravo da motrimo na rad i ponašanje vlasti i tu smo da to potvrdimo braneći običnog čovjeka, pojedinca da digne glas upozorenja i da razmišlja svojom glavom. Srce mi je puno kada vidim ovoliko sloge u različitosti, što mi daje potvrdu ispravnosti našeg okupljanja, a poruka za Ministarstvo zdravlja je – sami ste pametni, posmatramo vas!, kazao je Ždraljević.

Građani su nepodjeljeni kada je riječ o podršci dr Vladu Popoviću, na šta su ponosni, a odbrana časti sve ih odmah okupila na protestu, kazala je Adrijana Petričević, sekretarka MZ Risan.

-Glas građana treba da se čuje! Za svaku nepravdu, za svaku ružnu riječ za takvog vrsnog doktora i treba da svi ustanemo, da stanemo svi kao jedan i sada a i ubuduće. Naša parola je da je naša predstava najgledanija u Crnoj Gori u poslednjih sedam dana!, kazala je Petričević.

Sramno je bilo uopšte stvoriti situaciju da se dr Popović povlači kroz medije u negativnom kontekstu, smatra građanka Vesna Bigović.

-Svi ovi ljudi su ovdje svojevoljno i svi su pokazali koliko cijene i vole dr Vlada Popovića i koliko on znači i Risnu i Boki i cijeloj Crnoj Gori. Sve koji su doveli do situacije da on bude negativno spomenut, treba da bude sramota. Dr Vlado Popović je institucija, to svi znamo!, kazala je Bigović.

Podršku su pružili i iz Udruženja navijača Partizana iz Kotora.

-Kao što je mali broj onih koji ne znaju za njegovu ljubav prema crno-beloj boji, tako je i jako malo onih  koji nisu upoznati sa koliko ljubavi, predanosti i volje, svakog dana, dr Popović prelazi prag na čijem je čelu. O njegovom liku i djelu najbolje govori podrška na hiljade njegovih pacijenata i kolega. Kada je on u pitanju, nema mjesta za razne prljave igre jer je pobjednik uvijek onaj koji predanošću i fer igrom niže pobjede baš kao i naš doktor, kazali su na skupu iz Udruženja.

Komisija za kontrolu rada Ministarstva zdravlja obavila je analizu u risanskoj bolnici, utvrdila da je bilo nepravilnosti u radu, ali nedovoljno za smjenu direktora te ustanove dr Vlada Popovića, istakla je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Danas nije bilo prekida saobraćaja u Risnu, kao prošlog četvrtka kada su građani održali prvi protest u znak protesta zbog moguće smjene dr Popovića. Osim mještana Boke, podršku su mu ukazale i njegove kolege kao i Sindikat Bolnice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here