МЗ Зеленика – Кути: Приоритети асфалтирање улица и изградња канализационе мреже

У Мјесној заједници Зеленика – Кути, реализовани су бројни инфраструктурни пројекти. Мјештани су задовољни рјешавањем комуналних проблема, али има још много да се уради, како би ово мјесто вратило стари сјај, једне од најстаријих  туристичких  дестинација на Јадрану.

У претходном периоду, реконструисане су бројне улице, урађена је нова канализациона мрежа, казао за ја РТХН предсједник Мјесне заједнице Зеленика-Кути  Илија Ковачевић:

– Увијек сам критичан, али и бићу по неким питањима. Морам да дажем да смо послије више година дочекали да се асфалтирају за Зеленику, много важне улице, као што је Црквена улица прама Марићима, један крак Улице Мимозе, Вељи виноград, гдје је завршена и канализација. Оно што се планира и што је по мени једна од најбитнијих ставки и да то буде заштићено, су тротоари.

Планиран је наставак асфалтирања осталих улица у МЗ Зеленици – Кути:

Илија Ковачевић

–  Асфалтиране су улице које су биле приоритет. Друге улице нису асфалтиране јер се чека на постављање канализационе мреже. Општинском одлуком предвиђено је да се ради у Улици Пржине и Обилића пољани, чиме  би читави доњи дио Зеленике – Кута био спојен на канализациону мрежу. Приоритет је подручје око изворишта Опачица према Накићеновићима,  да би се коначно санитарном заштитом обезбиједило ово локално извориште, од општег интереса не само за Зеленику, већ и цијелу Општину Херцег Нови. Надамо се да ће ускоро да почне  реализација тог пројекта, очекује Ковачевић.

У Мјесној заједници Зеленика – Кути очекују да ће ускоро започети и инвестицију изградње тротоара поред магистрале, што је посебно важно за дјецу, која иду у школу.

-Огромна је фреквенција на том дијелу, зато је важно повећати ниво безбједности пјешака, посебно дјеце приликом преласка магистрале. Неопходно је да  се изнађе начин да се на неким локацијима тротоар прошири за пола метра и да се обезбиједи ограда, прича Ковачевић.

Општина је финансирала асфалтирање локалних путева и друге инфраструктурне пројекте.

– Морско добро је задужено за реконструкцију дијела шеталишта. Најављена је и реконструкција јавне расвјете, од Лаловине дуж шеталишта. Иако је санација жељезничког моста предвиђена буџетом за ову годину, реализација тог пројекта је и даље на чекању, оцијенио је Ковачевић.

Неколико главних комуналних проблема који су мучили мјештане и госте у Зеленици коначно су ријешени. Пасарела је у функцији, очишћен је и плато око ње, али неки су и остали, попут пјешчаног алтернативног пута код  Зеленичке луке.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here