Премијера филма „Планета 7693“ вечерас у Дворани Парк

Филм „Планета 7693“ аутора Гојка Беркуљана вечерас  ће премијерно бити приказан у Дворани Парк. Први пут у историји савремене црногорске кинематографије филм ће имати премијерне и биоскопске пројекције у исто вријеме широм Црне Горе. Упоредо са пројекцијама у Подгорици, филм ће бити приказан у десет црногорских градова, међу којима је и Херцег Нови.

Драма са елементима научне фантастике – Планета 7693 – аутора Гојка Беркуљана прати животну причу деветогодишњег Луке, који се не сналази у поремећеним породичним односима. Излаз из свих проблема он тражи у својој машти.

-Желио сам да се тај свијет прикаже кроз оно што је на неки начин мени добро познато, а управо су ми блиске те ствари које су блиске научној фантастици јер сам одрастао у амбијенту који је био испуњен тим, амбијенту гдје је то пасионирано скупљање часописа као што је „Сиријус“ и њему слични је била потпуно нормална ствар, поготову кроз присуство заљубљености мога оца према научној фантастици. Логичним слиједом догађаја та љубав се пребацила и на мене и то сам желио да прикажем кроз филм јер је то оно што доста лијепо комуницира са мном, наводи Беркуљан.

У глумачкој екипи, уз Илију Пејаковића, Андрију Кузмановића, Кристину Обрадовић, Мару Ракчевић, су и Новљани Хана Иванишевић и Дејан Ђоновић.

-С обзиром на то да постоји већи број глумачких улога које припадају дјеци од 9 до 14 година морали смо да радимо проприлично шире кастинге. Да би се све те улоге закључале било је потребно пар мјесеци интензивног рада и истраживања како бисмо дошли до оних улога и младих глумаца за које смо ми сматрали да су адекватан избор за наше улоге. Тако смо дошли до Илије Пејаковића, Маре Ракчевић, а поред осталих и до Хане Иванишевић, управо кроз један шири процес тражења и испитивања, каже Беркуљан.

Филм „Планета 7693″ је први у историји савремене црногорске кинематографије, који ће истовремено имати премијерне и биоскопске пројекције широм Црне Горе, захваљујући активностима Мреже киноприказивача.

Нама је била само битна једна ствар а то је да филм учинимо у што краћем року доступним свима, на што већој територији. Искористили смо само тај тренутак, како кроз комерцијалне биоскопе тако и кроз мреже дигитализованих биоскопа који су у власништву општина у Црној Гори. То је био наш циљ, рекао је Беркуљан.

Новска публика уживаће у остварењу Гојка Беркуљана – „Планета 7693“ –  вечерас и сутра, 10. и 11. октобра у 19 сати Дворани Парк.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here