Публика у Дворани Парк уживала у мини аутобиографији Николе Ђуричка

Бројна публика у Дворани Парк била је синоћ у прилици да ужива у мини аутобиографији, stand up-у “Showbiz” једног од омиљених глумаца свих генерација Николе Ђуричка.

У новом пројекту испричане су најсмјешније ситуације из приватног и пословног живота, објашњава Ђуричко, са посебним освртом на бројне улоге у којима је играо.

-То су догађаји са снимања, иза, око камере, са представа, проба. Знам да публика воли то што се дешава у току снимања или пробе и како сам се ја проводио у тим ситуацијама и била ми је жеља да се сјетим и неких мојих дивних колега који су ми много значили. Stand up је непосредан, пружа директну комуникацију са публиком након периода короне, недостајао ми је тај моменат, казао је Ђуричко.

Америка у којој годинама живи са породицом, пружа бројне могућности за неке друге пројекте, али и више времена за најближе.

-У Југословенском драмском позоришту највише, играо сам више од 30 година преко 150 представа годишње, што човјеку пружа пуно искуства, рада на литератури, познавању стилова разних редитеља, играња разних жанрова, али откад сам се одселио у Америку више не играм у позоришту. У почетку ми је било чудно, и то је нека промјена коју сам осјетио, али у исто вријеме имао сам времена да се запитам шта би стварно волио да радим. Бавио сам се сценаријима, музиком, stand up-оm, човјек се окрене мало више себи, породици, наводи Ђуричко.

Никола Ђуричко играо је у више од 60 позоришних представа и бројним филмовима и серијама као што су: “Лајање на звезде”, “Мртав ладан”, “Отворена врата”, “Муње”, “Вратиће се роде”, “До коске”, “Монтевидео Бог те видео”, “Сенке над Балканом”. Добитник је бројних награда, међу којим су награда “Зоран Радмиловић”, “Цар Константин”, Новосадска Арена” и друге.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here