Прослављен Дан ОШ „Милан Вуковић“, на свечаној академији приказан раскошан таленат ученика

Свечаном академијом, колектив Основне школе „Милан Вуковић“ прославио је свој Дан. Ученици са наставницима припремили су богат програм, а раскошан таленат приказали су кроз пјесму, игру, рецитације, свирање. Промовисан је и нови број школског листа „Луч“.

Школско звоно у Основној школи „Милан Вуковић“ први пут се огласило 25. новембра 1958. године у старој згради Српске поморске закладне школе у Србини, а од 1982. почео је рад у објекту на Савини. Директорица Маре Вујиновић истакла је да су се његујући традиционалне вриједности увијек трудили да подрже све што је ново, а корисно.

-Водећи се мишљу да школа носи име првоборца, а прије свега учитеља Милана Вуковића слиједимо васпитни и образовни пут у настојању да не изгубимо нит која повезује прошлост са садашношћу, а садашњост са будућношћу. Наша будућност су дјеца која су нада свијета и разлог ради којег се траје и опстаје и на индивидуалном и на опште друштвеном нивоу, казала је Вујиновић.

Предсједник Општине Стеван Катић, честитајући Дан школе, казао је да вјерује да ће ова школа и у наредном периоду изњедрити ученике који ће бити носиоци развоја града.

-Општина Херцег Нови ће вам као и до сада бити на услузи за све што је неопходно. Имамо одличну сарадњу и увијек ћемо бити подршка не само школи „Милан Вуковић“ већ свим образовним установама. Наставићемо и у наредном периоду да награђујемо најбоље ђаке, међу којима је и велики број ученика и из ове школе. Општина Херцег Нови обезбјеђује и друге бенефите и тако ћемо наставити и у наредном периоду, казао је предсједник Катић.

Оквирна тема школског листа  „Луч“ била је „Свијет у којем живим“, казала је уредница, професорица књижевности Душка Јовановић.

– У то су се уклопиле рубрике које су дјеца осмислила. Велика рубрика „Водимо вас на пут“, то су њихова искуства из разних дјелова свијета, које су они преточили у своје мале путописе. Имамо и рубрику „Дио нашег свијета“, колаж о животињама, кућним љубимцима, биљу, затим рубрике везане за језик, историју језика и локалног говора.  Уврштени су и наши успјеси и све оно што је у школи постигнуто, казала је Јовановић.

Током свечане академије, на пригодан начин испраћене су у пензију библиотекарка Душанка Перишић, наставница географије Душанка Ковачевић и раднице Нада Ћеклић и Раденка Дражовић.

Професорица географије Душанка Ковачевић захвалила је колегама на дивној сарадњи.

-Знам да је њима сваки дан све тежи, да је све више и више обавеза, али то је дио професије. С једне стране рад са дјецом је изазован, али с друге стране то нас одржава да стално будемо млади и пуни енергије, казала је Ковачевић и поручила колегама да наставе да раде као што су и до сада и сачувају углед школе који су сви зајадено градили, а дјеци да поштују наставнике и родитеље.

 

Свечаној академији присуствовали су и потпредсједник Општине Мирко Мустур, представници борачке организације Херцег Нови, директори образовних установа и родитељи.

Поводом свечаности приређена је изложба ликовних радова ученика, а подсјећамо прослава је почела полагањем вијенаца на гроб Милана Вуковића на Подима и испред бисте у холу школе. За ученике и наставнике сутра је нерадан дан.

Поводом Дана школе  честитку је упутила амбасадорка Француске у Црној Гори Ан Мари Маске.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here