Возни парк Службе заштите и спасавања богатији за ново ватрогасно возило

У кругу Ватрогасног дома у Мељинама представљен је данас специјални камион на којем је фирма СУ АД Живинице урадила надоградњу. Општина  Херцег Нови је  возило купила 2008. године, док је надоградња коштала 270 000, плус ПДВ.

Представници Општине и херцегновске Службе, власник компаније из Живиница – присуствовали су данас званичној примопредаји возила за које, на тржишту, влада велика потражња.

Возни парк Службе заштите и спасавања богатији је за ватрогасно возило капацитета 6 000 литара воде. На возило типа МАН, урађена је надоградња, чиме су повећане његове перформансе у гашењу пожара, објашњава за РТХН  власник компаније СУ АД Живинице, Суад Бешлић:

– Примјенили смо иновативна рјешења, учинили да је возило много лакше, флексибилније у вожњи, чиме смо уштедили на његовој тежини. Ријеч је о  најмодернијој врсти надоградње, коју  радимо тренутно. Јако сам поносан што имам прилику да овакво возило изађе у Црну Гору. Иначе, смо 2018. године извезли 82 оваква возила за тржиште Њемачке. Радили смо и за НР Кину, Уједињене Арапске Емирате. Све смо то радили преко фирме из Аустрије. Карактеристике ватрогасног возила су 6 000 литара воде, 600 литара пјене. Имају пумпу, капацитета 1 000 литара воде у минути, што значи да су ватрогасци обезбијеђени да могу одговорити сваком захтјеву. Јако сам задовољан и изненађен чиме све располажете и какве све могућности има Служба заштите и спасавања Херцег Нови, оцјењује Бешлић.

Тендер за надоградњу возила је расписан ове године, рок испоруке је испоштован навео је командир Службе заштите и спасавања Златко Ћировић:

– Тендер је био расписан у јануару ове године, рок испоруке који је био  1. октобар је испоштован. Данас је камион у Ватрогасном дому. Ми смо задовољни камионом који је дошао и позвали смо вас да направимо једну презентацију, која показује да ће технички капацитети Службе заштите и спасавања у знатној мјери бити ојачани. Ми и даље настављамо сарадњу са локалном управом. Предсједник Катић нам заиста даје вјетар у леђа и надамо се да ћемо и идуће године ући у реализацију неких пројеката, који ће бити значајни за Службу заштите и спасавања и који ће ојачати њене капацитете, прича Ћировић.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић је изразио задовољство, презентацијом новог ватрогасног возила:

– Прошло је више од 15 година, како је  Општина набавила специјална возила, а овај  камион који смо добили након надоградње је посљедња ријеч технике. Мислим да Херцег Нови доласком овог камиона има најопремљенију Службу заштите и спасавања, можда и шире у регији, не само у Црној Гори. Увијек гледамо да наше ватрогасне јединице, када су у питању људство и техника, могу да правовремено дјелују и одрже безбједност грађана на високом нивоу, поручио је предсједник Општине.

Катић се захвалио на доброј и квалитетној сарадњи са ватрогасцима – спасиоцима и успјешној сезони, која је прошла без већих проблема, захваљујући свима који пожртвовано раде за свој град и службу.

Презентацији новог возила у кругу Ватрогасног дома у Мељинама присуствовао је и потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here