Мјештани подорјенских села траже одгађање ауто трке, преговори у току

Мјештани подорјенских села  траже од надлежних да се Међународна брдска ауто трка на релацији Поди – Камено, а која је планирана овог викенда и због које ће у одређеном периоду бити забрањен саобраћај на тој релацији, одгоди због прославе крсне Славе Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља, 6. октобар. У супротном најавили су блокаду саобраћаја у суботу од 10 до 14 сати. Организатори трке истичу да су преговори у току.

Мјештанин Мокрина Горан Радовић за РТХН каже да немају ништа против трке, али је проблем јер је слава 6. октобра, а најављено је да ће пут пут Мељине – Камено бити затворен.

-Прије два мјесеца смо поднијели захтјев Општини Херцег Нови. Били смо на састанку и предлагали да трка буде одржана  у петак и суботу, али до данас за то није било слуха.

Радовић је казао и да су поднијели захтјев за организовање протеста Одјељењу безбједности Херцег Нови.

-Предали смо захтјев Одјељењу безбједности Херцег Нови да смо спремни на блокаду пута у суботу од 10 до 14 сати код скретања за Требесин. Око 60 породица од Пода до Ситнице и Врбања слави 6. октобра славу и ја још једном апелујем на Општину и организаторе да омогуће да пут буде отворен, казао је Радовић.

До Мокрина и залеђа може се доћи и алтернативним путем преко Мојдежа, међутим Радовић истиче да то није рјешење јер су прошле године свједочили огромним „зачепљењима“ јер је пут узак.

Како је најављено, путни правац Мељине – Камено, ради међународне трке, и у суботу и у недјељу (5.10.и 6.10.) биће забрањен за саобраћање од 12.00 до 15.00 и од 16.00 до 19.00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here