Јадран м:тел започиње нову еру у Лиги шампиона

Фото: ПВК Јадран

Ватерполисти Јадран м:тел-а побједили су у Дубровнику Барселону у последњем колу квалификационог турнира за Лигу шампиона – 14:10 (4:3, 4:3, 5:1, 1:3) и у групној фази елитног такмичења играће у групи Ц против Барселонете, Марсеја и Вашаша. Јадран је до првог мјеста и 12 бодова побједио Бања Луку 35:3, Југ 14:12, Динамо из Букурешта 15:8 и Барселону 14:10.

На данашњој утакмици са шпанском Барселоном разлика у класи између двије екипе   дошла је до изражаја у трећој четвртини, када је екипа тренера Владимира Гојковића  захваљујући одбранама Дарка Ђуровића и головима Данила Радовића из пенала и Вука Милојевић отишла на 11:6. До треће четвртине Шпанци су пријетили да са повољним резултатом у своју корист „погурају“ домаћи Југ ка елити.

Захваљујући одличним одбранама голмана Оскара Матаредонана на почетку утакмице екипа из Каталоније пружила је јак отпор и водила два пута. У финишу прве четвртине Дмитриј Холод је донио Јадрану предност 3:2. Убрзо су Ђорђе Лазић и поново Холод прву четвртину окончали са 5:3. Јован Вујовић па капитен Александар Ивовић  из пенала у финишу првог полувремена први пут су одвели тим са Шквера на плус три (8:5). У последњих осам минута Јадран је рутински утакмицу привео крају и испунио први циљ у новој сезони, учешће у Лиги шампиона.

Стријелци за Јадран м:тел су били: Александар Ивовић, Данило  Радовић  и Дмитриј Холод по 3, Ђорђе Лазић 2, Јован Вујовић, Василије Радовић и Вук Милојевић по гол.

Тренер Владимир Гојковић је честитао играчима на сјајно одиграном турниру.

-Били смо на висини задатка од почетка до краја. Добили су дерби против Југа, издржали притисак, изборили се са Барселоном. Идемо даље, ова екипа може много, како на европској сцени и Регионалној лиги, тако у шампионату и Купу Црне Горе, истакао је Гојковић.

Задовољство није крио искусни повратник у редове Јадрана, капитен Александар  Ивовић.

-Остварили смо велики успјех. Мислим да је било мало оних који су вјеровали да можемо до Лиге шампиона преко Југа у Гружу, али смо одиграли врхунски од почетка до краја турнира. Ово је велики успјех за црногорски ватерполо јер ћемо у групној фази имати двије екипе, Јадран и Приморац. То је податак за понос, поручио је Ивовић.

Подсјећамо, у групној фази Лиге шампиона поред Јадрана игра и екипа Приморца из Котора, која је у групи против екипе Олимпијакоса, Савоне, Сабадеља или Ортиђе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here