Добар жријеб за стонотенисере на параолимпијади у Паризу

У осмини финала Параолимпијских игара у Паризу наш стонотенисер Лука Бакић ће се састати са Махиром Фунајамом из Јапана, док ће Филип Радовић, који је слободан у првом колу, играти за медаљу у четвртфиналу са побједником дуела између Шпанца Руиза Рејеса и Мануела Ечавегурена из Чилеа.

Лука Бакић ће наступити у недјељу. Репрезентативац Црне Горе је осми на свјетској ранг листи, ривал из Јапана позицију слабији. Два пута су ове године на такмичењима одмјерили снаге. По један тријумф у мечевима окончаним послије пет сетова. И тренер Владимир Марић сматра да је Фунајама неугодан, али вјерује у побједу.

-Лука је добио најтежег противника у овој фази. То значи да нас очекује неугодан сусрет. Вјерујем, ипак, у његове квалитете и пролаз у четвртфинале, прокоментарисао је нако жријеба Марић.

Филип Радовић је, као други на свјетској ранг листи, слободан у првом колу. У понедјељак је у мечу за медаљу фаворит, било да ривал буде Шпанац Руиз Рејес или Мануел Ечавегурен из Чилеа.

Тренер Марић нада се да наш најбољи стонотенисер може још више од бронзане медаље освојене прије три године у Токију и дуела за златну медаљу.

-Сада је Филип имао среће, али то не мора ништа да значи. По својим квалитетима спреман је да оде корак више у односу на Токио, да досањамо финале, закључио је Марић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here