ZAVRŠENA DRUGA LIGA: IGALO DRUGI PUT U ISTORIJI IGRA BARAŽ ZA PRVU LIGU

Igalo je postiglo cilj, u bokeljskom  derbiju na Solilima pobjeđen je Arsenal iz Tivta 4:1 (2:1) i obezbjeđen baraž za plasman u Prvu ligu. Protivnik je Iskra iz Danilovgrada, a mečevi su na programu 1. i 7. juna. Žreb za prvo domaćinstvo biće obavljen sutra.

Strijelci za Igalo bili su Milovan Ilić u 21, Nikola Mitrović u 26, Li Jon Su u 48. i Bogdan Bogdanović u 73. minutu.  Jedin gol za Arsenal postigao je Stefan Moračanin u 45. minutu.

Već nakon 30 minuta igre bilo je jasno da bodovi, koji donose treću poziciju i baraž, ostaju na domaćem kontu. Već ranije bilo je poznato da i Tivćani igraju za plasman u veći rang i  ova sezona  je velik uspeh bokeljski drugoligaša.

Ostali rezultati poslednjeg, 36. kola: Drezga-Grbalj 0:4, Jedinstvo-Bokelj 3:3, Mornar-Berane 3:0 i Ibar-Kom 4:2.

Konačni plasman: Mornar 75, Arsenal 67, Igalo 57, Kom 52, Bokelj 48, Jedinstvo i Berane  po 44,Grbalj 42, Ibar 41 i Drezga 25.U Prvu ligu se plasirao Mornar. Baraž očekuje Arsenal i Igalo   Sjutra  je žreb za prvo domaćinstvo. Arsenal igra sa Petrovcem a Igalo sa Iskrom iz Danilovgrada.

Iz Druge lige ispadaju Drezga i Ibar, dok će za plasman igrati Cetinje, Mladost (Donja Gorica) i Petnjica. Plasman za baraž u Prvu ligu su postigli: Jovan Perović, Danilo Raičević i Aleksandar Kulinović (golmani), Lazar Pajović, Miloš Perović, Nemanja Vlahović, Milovan Ilić, Miloš Grbić, Nikola Mitrović, Balša Radović, Nikola Kosać, Jon Su Li, Milo Đurković, Miloš Dabović, Benjamin Redžović, Bogdan Bogdanović, Aleksa Maraš,  Petar Roganović i Mladen Vučić. Šef stručnog štaba  je Marko Vidojević, trener Petar Gušić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here