Завршена Међународна љетња школа саксофона

У оквиру Међународне љетње школе и фестивала саксофона-Summer SAXperience, синоћ је у Павиљону Градске музике у Херцег Новом приређен завршни програм „Young and promising“, у оквиру ког су се представили талентовани студенти, полазници ове школе, уз пратњу пијанисткиње Неде Хофман.

Како је казао учесник фестивала, саксофониста Алесандро Малањино из Италије, протеклих десет дана је било задовољство бити дио фестивала.

-Провели смо доста времена учећи, радили смо али и уживали у слободним активностима. Фестивал је јако важно искуство, ученици стичу нове пријатеље, упознају професоре, казао је Малањино.

Полазник школе саксофона Вукашин Петровић је истакао значај учења са еминетним просефорима.

-Имали смо пуно проба и научили много. Свирање саксофона је јако забавно, али је осјећај када се наступа диван. Саксофон има неку посебност и зато сам га изабрао за инструмент нагласио је Петровић.

Урош Димитријевић који је такође полазник школе саксофона каже да му је драго што је имао прилику да учи уз професора Малањина.

-Сваки професор има другачији приступ и велика је ствар сагледати и други приступ композицијама. Циљ ми је да будем професионални саксофониста, настојаћу да се бавим музиком у сваком смислу, због чега ћу и уписати музичку академију, казао је Димитријевић.

Љетња школа има за циљ да младим и талентованим саксофонистима пружи прилику да, у љетњој атмосфери уче од еминентних саксофониста који долазе из различитих дијелова Европе и свијета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here