ПОДВИГ САШЕ КУЛИНОВИЋА, ПРИМЈЕР СПОРТСКОГ ПРОФЕСИОНАЛИЗМА, ЉУБАВИ ПРЕМА ГРАДУ

Потпредсједница Општине Херцег Нови Весна Самарђић честитала је нашем суграђанину, одборнику у Скупштини општине и планински маратонац Саша Kулиновић , који је савладао изазов за најиздржљивије под називом Еверестинг истрчавши 22 пута маршуту  од моста на Суторини до цркве Светог Илије на Жвињама, на надморској висини од 410 метара. На овај начин остварен је циљ – Kулиновић је постигао зацртану Еверестинг висину од 8 848 метара, односно висину планине Монт Еверест.

Kулиновићев трчећи успон био је спортског и авантуристичког карактера, али и оног хуманог: средства од “продаје” сваких 100 метара биће дистрибуирана Фондацији Ива Бијелић.

 Самарџић је овим поводом честитала Kулиновићу на оствареном резултату и пожртвовању, уз напомену да је овај подвиг још значајнији ако се узме у обзир да ће приходи бити усмјерени на Фондацију Ива Бијелић.

-Поред промоције спорта и здравих стилова живота, хуманитарни карактер ове трке за све нас има посебан значај. Подсјећа нас да смо сви људи и да се требамо помагати у тешким тренуцима. Указује на чињеницу да има доста оних којима је помоћ потребна и да никад не можемо бити сигурни када ће нам иста затребати. Стога је и основана Фондација Ива Бијелић, у част наше суграђанке, која на жалост није успјела да савлада тешку болест, али обавеза свих нас је да кроз овакве видове помоћи учинимо све да здравље наше дјеце буде на првом мјесту. Саши велико хвала, као и свима који су допринијели да његов успон буде остварен, закључила је Самарџић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here