Новљанке међу најбољим у двије контролне утакмице кошаркашица Црне Горе

(Фото: facebook.com/kscg.me)

Након двије недеље припрема за претквалификације у Мексику за Свјетско првенство за кошаркашице  женска сениорска репрезентација Црне Горе у чијем су сасатаву четири Новљанке (Јована Пашић,Бојана Ковачевић, Драгана Живковић и Николина Илић) у четвртак и  синоћ у Подгорици одиграле су двије контролне утакмице са репрезентацијом Мађарске. Учинак је половичан. У првом сусрету побједиле су Мађарску 45:39.

Била је то утакмица са  малим бројeм поена, са доста промашаја у којој нису блистале ни једна ни друга селекција. У селекцији Црне Горе од четири Новљанке није играла само Николина Илић. Преостале три репрезентивке из Херцег Новог биле су међу најбољим.  Поене за репрезентацију Црне Горе су постигли: Милица Јовановић 11, пратиле су је Новљанке Јована Пашић 9 поена, 7 скокова и три украдене лопте Драгана Живковић 5 поена и Бојана Ковачевић 4 поена. Уз  Милицу Јовановић од осталих чланова репрезентације Црне Горе стријелцли су биле Марија Лековић 5, по 4, поена су постигле Зорана Радоњић и Ксенија Шћепановић. Три поена постигла је Маја Биговић. Синоћ у другом сусрету Мађарска је надиграла селекцију Црне Горе и постигла убједљиву побједу 78:52. Поене за репрезентацију  Црне Горе су постигле Драгана Живковић 10, Лана Вукчевић 8, Бојана Ковачевић и Милица Јовановић по 7, Анастасија Дробњак 5, Марија Лековић и Маја Биговић по 4, Ксенија  Шћепановић 3  и по два поена Јована Пашић и Зорана Радоњић.

Црна Гора ће наредне провјере, које ће бити и посљедње уочи наступа у Мексику, имати 8. и 9. августа, када ће гостовати Словенији.

Репрезентација Црне Горе ће у Мексику играти у групи Б од 19. до 25.августа претквалификације за Мундобаскет, а играће још  и домаћин, Мексико,  Нови Зеланд и Мозамбик. У претквалификацијама играју још: Кореја, Мали, Чешка и Венецуела, који чине групу А.

Двије  најбоље репрезентације  из сваке групе ће се квалификовати за полуфинале, док ће се побједник турнира пласирати у квалификације за Свјетско првенство.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here