Уређене фасаде још четири стамбене зграде

Агенција за изградњу и развој Херцег Новог завршила је у претходном периоду обнову фасада четири стамбене зграде у улицама Браће Педишић бр. 29, Пете црногорске бригаде бр. 5, Мића Вавића бр. 3 и Прве бокешке бригаде бр. 3. До краја године још седам стамбених објеката добиће нови изглед.

Како је саопштено из локалне управе, пројекат обнове фасада представља значајан корак ка унапријеђењу визуелног идентитета града и може се оцијенити као врло успјешан – Општина дотира 50 одсто потребних средстава, док преосталу половину плаћају станари.

– Ради се о јако доброј пракси која ће бити настављена и у будућем периоду. Апелујем на све грађане који живе у зградама, а нису задовољни својим фасадама, да се организују и преко скупштине станара прикупе средства. Општина је ту да дотира 50 одсто, тако да сви заједно уредимо фасаде и уљепшамо град – поручио је Никола Самарџић из Агенције за изградњу и развој града и напоменуо да ће до краја године још седам стамбених зграда добити нове фасаде.

Из локалне управе подсјећају да је ове године за осам стамбених зграда одобрено учешће у пројекту обнове фасада који спроводи Агенција за изградњу и развој града.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here