Интересантним концертом камерне музике завршени Дане музике

Kонцертом камерне музике на којем су наступили маестро Борис Краљевић , виолончелиста Филип Томић, сопран Милица Здравковић и виолиниста Вујадина Кривокапића завршени су 41. Дани музике.

Током  десет дана смо славили умјетничку музику и публици омoгићили да ужива у умјећу музичара, казао је на затварању предсједник Скупштине Иван Отовић.

-Одабир програма, који је и овог пута зналачки урадио пијаниста Новљанин Борис Краљевић, донијели су прави омјер свјетског и новског. Имали смо спектакл уз маестра Бојана Суђића , невјероватну прилику да чујемо једног од највећих камерних пијаниста данашњице Константина Богина и сопрана Миомиру Витас из класе Новљанке Бруне Шпилер. Уз то Херцег Нови је показао да има невјероватну снагу у умјетницима који ту живе и раде, што је потврђено кроз концерт професора Музичке школе Нивес Ненадовић, Игора Новака и Ане Васић, као и таленте на „Подијуму младих“. Управо се у том сплету искуства оних који владају свјетским концертним сценама и оних који ће тек закорачити на њих проналази посебно богатство Дана музике, казао је Отовић и додао да ће Општина Херцег Нови бити и даље подршка фестивалу и темељ његовог постојања.

Умјетнички директор фестивала, пијаниста Борис Краљевић истакао је да је завршни концерт Дана музике представио оно што је есенцијално аустријско-њемачка, бечка камерна музика.

-То је био врло репрезентативан програм који је наша публика оцјенила одличним и срећан сам због тога. На Данима музике представио сам се и као солиста са симфонијским и камерним оркестром, у реситалима, најразличитијим камерним формацијама, али мислим да је Вече камерне музике било интересантно, негдје и потребно јер представља ултимативни квалитет када је музика у питању, казао је проф. Краљевић.

Није крио задовољство због новог сусрета са херцегновском публиком истичући да исту емоцију дијеле и гости фестивала.

-То добро знам, јер они воле Дане музике, још више Херцег Нови и радо му се враћају, а ја најрадосније”, истакао је проф. Краљевић.

Уз захвалност покровитељима и наду да се сарадња наставља, открио је да су припреме програма за 42. Дане музике већ почеле.

-Вјерујем да ће концепт Дана музике осмишљен прошле године поводом јубилеја постати традиција, да ће публика уживати у програмима које предлажемо на више локација, што је такође традиција фестивала и надам се да ће концерти на Канли кула, која је увијек фантастично посјећена, постати традиција. Одлично су били посјећени и остали концерти у дворани Парк и Музичкој школи и то ме радује. Припреме за 42. Дане музике су почеле, а уз разумијевање и подршку покровитеља, надам се да ће то бити на радост многобројне фестивалске публике, закључио је проф. Краљевић.

Подсјећамо покровитељ фестивала Дани музике били су Општина Херцег Нови и Министарство културе и медија.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here