ZAKUPCI PLAŽA OPREZNI, ZAKLJUČENO SAMO POLOVINA UGOVORA U HERCEG NOVOM

Polovina zakupaca plaža sa teritorije opštine Herceg Novi do sada je zaključilo ugovore sa Morskim dobrom, dok je za privremene objekte i terase, ovaj dio posla obavilo njih 40 odsto, kazali su za RTHN iz Morskog dobra.

Zakupci plaža se veoma oprezno odlučuju za ovogodišnju zakupninu, zbog protekle sezone koja je bila neuspješna, i ovogodišnje koja je neizvjesna, pa je samo mali broj njih otpočeo pripreme.

Najteže je, kako ističu, bilo „zatvoriti krug“ od sezone do sezone, da bi se pripremili za prve goste, kreditna podrška je bila presudna, priča za RTHN Ilija Vuksanović, dugogodišnji zakupac plaže i vlasnik ugostiteljskog objekta u Zelenici.

-Pripreme su, kao i svake godine, zahtjevne naročito što objekat traži ulaganja. Morsko dobro nam je izašlo u susret i smanjilo obaveze za 50%, što je značajno, kazao je Vuksanović.

Dosadašnje interesovanje za zakup plaža bilo je slabije. Iz Morskog dobra pozivaju potencijalne zakupce da se jave na vrijeme, kazala je Iva Franeta.

-U Opštini Herceg Novi do sada je zaključeno 50% ugovora o zakupu kupališta i oko 40% ugovora za privremene objekte i terase. Apelujem na sve naše korisnike da nam se jave kako bismo što prije počeli realizaciju ostalih aneksa ugovora i aktivnu pripremu kupališta, kazala je Franeta.

Kako ističu njihov glavni cilj su investicione aktivnosti, a sve s namjerom kvalitetnije ponude na našoj obali. U planu su izrada glavnog projekta rekonstrukcije Novosadske plaže, izrada glavnog projekta lukobrana Škver, te sređivanje pješačke staze u Zelenici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here