Raspisan tender za izgradnju kolektora Miočevići i Kumbor krak 1 i 2

Društvo za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture raspisalo je javni poziv za izbor izvođača za izgradnju kanalizacionog kolektora za naselja Miočevići i Kumbor krak 1 i 2. Vrijednost nabavke je 250 hiljada eura, a rok za prijavu je 12. april.

Kako navodi direktor Društva, Milan Zarić, riječ je o trasi koja prolazi kroz naselje Miočevići, dijelom pored Amara, prema hotelu Ksanadu, Olimpiji i do mesdžida.

Milan Zarić, direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture

– To je dužine nekih 900 metara. Rok za završetak je 90 dana. Možda ćemo ući u sezonu, ali to se mora završiti. Glavi akcenat moraćemo da stavimo na magistralni pojasi, da ne bi došlo do zagušenja saobraćaja, ali će se ići na to da se završi do kraja – navodi on.

Radovi će početi relativno kasno zbog dužine javnog poziva i pravnog postupka koji prati proces raspisivanja tendera do potpisivanja ugovora.

– Procesi su tako napravljeni. U privredi tražimo da problem riješimo što prije, najkvalitetnije i najjeftinije moguće, a ovaj pravni proces to ne prepoznaje, bez obzira da li je hitno ili nije, već mora da se ispoštuje kako je i zacrtano i mi to ne možemo da preskačemo – ističe Zarić.

Međutim, javni poziv za izbor izvođača za saobraćajnicu u gornjem dijelu Kumbora je okončan, pa će radove vrijedne 2 miliona eura izvoditi firme Mantis, Lot i Gera, a rok za završetak je 60 dana od uvođenja u posao.

Zarić vjeruje da će taj posao ići brzo, s obzirom da će tri kompanije raditi svoj dio posla, a počeće čim bude potpisan ugovor, što je za očekivati u narednih par dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here