Streljaštvo trap – trijumfi Jovice Markovića, Vučinića i Perišića

Nikola Perišić, član Streljačkog kluba za leteće mete “Herceg Novi”, osvojio je treće mjesto u prvom kolu Kupa Crne Gore u streljaštvu, u disciplini trap.

Perišić je u nedelju na olimpijskom strelištu Košljun kod Budve, u kvalifikacijama bio tek peti sa 105 pogodaka, ali je boljim izdanjem u finalu sa 31 pogotkom stigao do trećeg mjesta na startu nove sezone. Njegov klupski drug Dragan Mrkajić sa 106 pogodaka bio je četvrti, a tu poziciju je zadržao i u finalu.

Najuspješniji na startu sezone bio je reprezentivac Jovica Marković iz „Budve“ koji je u kvalifikacijama sa 100 pogodaka bio treći, ali je odličnim izdanjem u finalu sa 40 pogodaka osvojio prvo mjesto.
U završnici je još bolje izdanje imao Ivan Vučinić iz “Gamsa” (Cetinje) koji je u kvalifikacijama bio šesti sa 100 pogodaka, da bi u finalu pratio Jovicu Markovića, ali je posustao u poslednjoj seriji i sa 39 pogodaka bio je drugi.
Drugom reprezentivcu i jednom od kandidata za odlazak na Olimpijske igre u Parizu, Ivu Stanišiću, poslije prvog mjesta u kvalifikacijama sa 114 pogodaka u finalnoj seriji je ruka zadrhtala i zaustavio se na petom mjestu sa 29 pogodaka.                      Od novskih takmičara u Budvi je učestvovao i Boro Krivokapić, koji je u konkurenciji 12 takmičara bio sedmi sa 107 pogodaka i ispuštenim finalom.

U ekipnoj konkurenciji prva je “Budva” sa 333, drugi “Herceg Novi” sa 310 i treći “Gams” Cetinje sa 268 pogodaka. Drugi kolo Kupa na program je 23. i 24. marta na strelištu Kameno u Herceg Novog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here