DOO Čistoća: Apel da se vozila ne parkiraju pored kontejnera

Zaposleni u preduzeću Čistoća intenzivirali su aktivnosti na održavanju javnih površina, sakupljanju i deponovanju otpada.

Zbog nepropisno parkiranih vozila pored kontejnera, u nekim naseljima, posebno na Toploj, komunalci ne mogu prići kamionima kako bi pokupili otpad, kazala je za RTHN Radmila Perović iz DOO Čistoća Herceg Novi:

Radmila Perović

– U takvim slučajevima kamioni nemaju pristup kontejnerima. Uglavnom je riječ o  polupodzemnim kontejnerima. Zbog nepropisno parkiranih vozila, kontejnere ne mogu da izvuku da bi se ispraznili, a kamioni ne mogu da priđu da bi preuzeli otpad. U dispečerskom centru Čistoće se evidentira, gdje se u kojem trenutku kamioni nalaze, tako da je osnovni problem u nepropisnom parkiranju, a ne da kamion nije došao na određenu lokaciju, objašnjava Perović.

Slučajeve nepropisnog parkiranih vozila pored kontejnera, kao i druge probleme u radu, nadležni u Čistoći prijavljuju Službi komunalne policije i Službi za inspekcijske poslove:

– Jedan od načina kako da riješe problem jeste da postavljaju manje barijere, odnosno, čunjeve ispred kontejnerskog mjesta, kako bi onemogućili nesavjesne vozače da parkiraju svoja vozila na javnoj površini. Mi smo već postavili veći dio tih čunjeva, da se ne bi automobili primakli blizu i da bi mogli pristupiti pražnjenju kontejnera. I dan je puno da ostanu neispražnjeni kontejneri. Apelujemo na sugrađane da prije nego što ostave automobil pored kontejnera, da razmisle, da radnici Čistoće neće moći da pristupe pražnjenju kontejnera, što može izazvati neugodnosti. Nadamo se da će ubuduće biti manje ovakvih slučajeva, navela je Perović.

U slučajevima gdje nemaju pristup, angažuje se i specijalno vozilo „pauk“.

Radnici koji rade na cisternama i održavanju su intenzivirali aktivnosti na pranju i dezinfekciji kontejnera i mjesta na kojima su postavljeni.

– Juče su počeli u Sutorini i stigli su do Zelenike. Opraće sve polupodzemne kontejnere. Obavljaju i redovnu dezinfekciju kontejnerskih mjesta što se tiče običnih kontejnera od 1,1  metar kubni, dodaje ona.

Radnici Čistoće su u drugoj smjeni kamionima, oko 15 časova prolazili glavnom gradskom saobraćajnicom i sakupljali otpad pored kontejnera, što je naišlo na negodovanje vozača, zbog gužve u periodu kada je najfrekventniji saobraćaj:

– Od zgrade Opštine do Meljina to je predstavljao najveći problem. Potrudili smo se da izađemo u susret sugrađanima, tako da od prošle sedmice kamioni izlaze u 13 umjesto u 15 časova. Nadamo da će biti manje gužve i da će odvoz otpada sa te dionice biti završena,uglavnom, prije nego što ljudi krenu sa posla kući, kazala je Perović.

Tokom turističke sezone radnici Čistoće će odvoziti  komunalni otpad  u tri smjene i vodiće računa da ne bude u saobraćajnom špicu.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here