Crna Gora protiv Rumunije za četvrtfinale SP i olimpijsku vizu

Stigao je dan odluke. Danas od 15.30 Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igra u osmini finala Svjetskog prvenstva u Dohi, i u duelu sa selekcijom Rumunije traži vizu za četvrfinale, ali i za Olimpijske igre u Parizu, što je glavni u ovoj godini.

Kapiten reprezentacije Crne Gore Petar Tešanović je siguran da će pobijediti Rumuniju i izboriti plasman na Olimpijske igre u Parizu.

-Atmosfera je dobra i bez treme. Sugurno da u prvom dijelu turnira nismo prikazali željenu igru, ali recimo na Evropskom prvenstvu je bilo obrnuto, padali smo kako je šampionat odmicao. I dalje nas boli poraz od Srbije, ali idemo dalje. Reprezentacija Rumunija ima određeni kvalitet, više  dobrih igrača. Analizirali smo ih, siguran sam da ćemo ih pobijediti i izboriti plasman na Olimpijkse igre, poručio  je pred današnju utakmicu najboji igrač naše rerrprezentacije u  Dohi, golman Petar Tešanović.

Crnogorski vaterpolisti su nastup u osmini finala izborili kao drugoplasirani u C grupi sa dvije pobjede i porazom. Savladali su, nakon boljeg izvođenja petraca, Sjedinjene Američke Države 16:15, i Japan 13:11, a  poraženi su od Srbije 14:6.

Rumunija je bila trećeplasirana u D grupi; pobijedila je Kazahstan 25:3, a izgubila od Mađarske 15:8 i Italije 16:10.

U slučaju pobjede nad Rumunijom, reprezentaciju Crne Gore u četvrtinalu očekuje Španija, prvoplasirana selekcija u grupi A.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here