Mještani Meljina traže izmiještanje reciklažnog centra

Osim dobro poznatih problema sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, čije se rješavanje očekuje do početka turističke sezone, mještani Meljina negoduju i zbog reciklažnog centra, koji, kako tvrde, takođe umanjuje turističke potencijale ovog djela opštine.

Mjesna zajednica Meljine podnijela je inicijativu Opštini za izmještanje reciklažnog centra, potvrdio je za RTHN predsjednik Milan Berić.

Milan Berić, predsjednik MZ Meljine

– Reciklažni centar, kao i kolektor, predstavlja problem zbog velike buke. Smatramo da ga treba izmjestiti jer mu u Meljinama nije mjesto – ističe on.

U Mjesnoj zajednici, kako informiše Berić, planiraju i rekonstrukciju više saobraćajnica.

– Trenutno je u izradi projekat za rekonstrukciju dijela ulice Narodnog fronta u Meljinama, od Cun Gu prodavnice, jednim krakom od Lipovaca i drugim do Mrkajića. To je zahtjevan projekat, gdje treba izgraditi dva potporna zida, pa se nadamo da ćemo u toku ove godine, a na zadovoljstvo mještana koji gravitiraju tom području završiti taj posao – navodi Berić.

U planu je i poboljšanje kanalizacione infrastrukture u nekoliko naselja.

– Planiramo realizaciju projekata za dio ulice od Ostojića ka Kočanovićima, takođe, moramo iznaći način da pojedine kuće, koje imaju mogućnost, priključe na kanalizacionu mrežu – objašnjava Berić.

U toku je oplemenjivanje prostora oko kružnog toka.

– Nasipamo zemlju, sadimo jorgovane, postavljamo nove klupice i otvoreno teretanu. Nastavljamo projekat izgradnje dječijeg igrališta. Dobili smo odobrenje lokalne uprave za lokaciju, tako da ćemo to nadam se do proljeća ili ljeta završiti – najavio je Berić.

Jedan od ciljeva rukovodstva mjesne zajednice je i kompletna rekonstrukcija Doma kulture nakon više decenija, kojim vratili mještanima kulturne i zabavne sadržaje.

2 COMMENTS

  1. A od Mrkajica navise ne treba put da se radi, cisto pitam, jer i gore zive mjestani Meljina, iako mozda nisu glasaci aktuelne vlasti… A da, u tome i jeste problem, izvinjavam se sto pitam…

  2. A đe i kako izmjestiziti kanalizacioni prečistač? – lako rečeno. Lokacija u zapećku meljimske vale sasvim je dobro promišljena, obzirom na najveći izliv otpadnih voda. Sad porušiti sve sa raskopavnjem opštinske kanalizacione mreže? Radi turizma – hotel u taj kantun? Treba se pomiriti s time: Meljine u svojoj uskoj vali urbanistički je saturirano, a razvoj oštine je u pravcu Rivijere i uzbrdo s osloncem na planiranu brzu saobraćajnicu. Doduše, ima prigovora na funkcionisanje prečistača, ali je to tehnički problem za sređivanje: Generalni projekt rekonstrukvije i EU-pare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here