Јавни позив за за додјелу субвенција за замјену електричних уређаја

Еко фонд је расписао Јавни конкурс за грађане за додјелу субвенција за замјену електричних уређаја у домаћинствима новим енергетски ефикасним уређајима.

У оквиру пилот пројекта, грађанима је омогућено да се путем информатичке апликације пријаве, како би стекли услов за додјелу субвенције (рефундације) од стране Еко фонда у износу 100 еура за куповину једног новог енергетски ефикасног  електричног уређаја за домаћинство са листе квалификованих уређаја и продајних мјеста, а уз обавезу предаје старог уређаја исте категорије приликом преузимања новог уређаја.

Приликом одласка у квалификовано продајно мјесто и куповине новог уређаја, грађанин уз идентификациони код и лични документ купује уређај по важећој цијени.

Уколико продавац увидом у информатичку апликацију утврди да је идентификациони код валидан и да су подаци исправно унесени, верификује искоришћеност КОД-а и грађанин потписује уговор о намјенском коришћењу средстава који дефинише права и обавезе између Еко фонда и корисника.

Информатичка апликација за пријаву и листа квалификованих дистрибутера, продајних мјеста и уређаја налази се на сајту Еко фонда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here