Потписивањем петиције у Игалу завршава теренска кампања за спас Института

Потписивање петиције за спас Института „Др Симо Милошевић” биће организовано данас у Херцег Новом, на шеталишту испред Прве фазе Института, од 18:00 до 21:00 сат.

Биће то завршна, 16. теренска посјета у оквиру кампање “Сви заједно као један, Институт је свима вриједан”, која је почела 3. августа, у оквиру које је до сада прикупљено преко 15 000 потписа. Из Уније слободних синдиката Црне Горе, позивају грађане да им се придруже и подрже кампању за спас ове јединствене здравствено-рехабилитационе установе.

Предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић, у изјави за РТХН,  подсјетио је да су представници локалног парламента били присутни у свим градовима гдје је организовано потписивање петиције.

-Не бих рекао да се овдје само радило о спасу Института, него и од додатном апелу да сви зајендо морамо да очувамо једину здравствену установу овог типа у Црној Гори. Да не дај Боже дође до гашења Института, морамо се запитати гдје ћемо ићи на рехабилитацију. То је бренд не само Херцег Новог, него и Црне Горе.

До сада је прикупљено преко 15 000 потписа, а Отовић вјерује да ће то бити још један подстрек за рјешавање проблема у овој установи.

-Очекујемо као представници локалне самоуправе да се будућа Влада озбиљно позабави Институтом и да чујемо која су конкретна рјешења, или предлози рјешења. Чекање и пребацивање одговорности не води ничему, поручио је Отовић.

Подсјећамо, потписивање петиције биће организовано испред Прве фазе Института, од 18:00 до 21:00 сат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here