У ОВОЈ ГОДИНИ НОВЕ УСЛУГЕ ПАРКИНГ СЕРВИСА

,,Паркинг сервис Херцег Нови“ у овој години планира да оствари приходе у износу од 730.000 еура. Како би подигли ниво услуга планирају да набаве и два возила за контролу и наплату путем видео надзора у износу од 50.000 еура.

-Нови систем ће умногоме олакшати и унаприједити одржавање комуналног реда јер ће се, кроз дефинисане руте којим би се возило кретало аутоматски детектовати возила која су непрописно паркирана, која нису платила паркирање и која су прекорачила максимално дозвољено вријеме задржавања у зони. У плану је имплементација система паркинг сензора у улицама X Херцеговачке бригаде и Стијепа Шаренца и постављање Инфо табли које ће возачима пружати информације о броју слободних паркинг мјеста. Систем паркинг сензора доприноси смањењу гужви због прекомјерног кружења возила у потрази за слободним паркинг мјестима а сходно томе и смањује емисије штетних гасова и количине буке. Планирано је и постављање електро пуњача, наведено је између осталог у годишњем програму обављања комуналних дјелатности са финансијским планом за ову годину.

У овој години очекују да ће доћи до боље епидемилошке ситуације и успјешније туристичке сезоне, али и увећан приход од нових паркинга код Општине, Игалу и на Шкверу.

Највећи планирани приход у 2022. години је од наплате услуга паркирања путем СМС порука 125.000 еура. Приход од паркинга испред Општине планиран је на 120.000, на Шкверу 50.000 и у Игалу 20.000. Приход од претплатних карата планиран је на 110.000, дневних карата 120.000, киоск карата 75.000.

У сарадњи са надлежним секретаријатом и у зависности од потреба грађана и привреде у Паркинг сервису планирају и проширење капацитете својих паркиралишта.

2 COMMENTS

  1. Je li poenta parking servisa da osisa svakoga? Parking u Igalu kod hotela “Igalo” je toliko pristupacan i prostran da se sve to zanemari kada se mora kupiti karta koja kosta 1€ u zimskom periodu za sat vremena. Nego toliko o postenju, vi i dvosmjernu ulicu ste iscrtali prema “Dubu” pa i tu ubirate pare, a dva auta se ne mogu mimoici da ne zakace jedno drugo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here