Ново возило за Службу заштите и спашавања

У оквиру пројекта „Resilient border“ Служба заштите и спасавања добила је навално возило за реаговање у случају саобраћајних незгода и потраге у планинским предјелима. 

И овим пројектом Херцег Нови је показао двије ствари, казао је  Јован Суботић из Канцеларије за међународну сарадњу .

-Прва је да смо показали да имамо капацитет да спроводимо овакве пројекте. Други да смо посвећени Служби заштите и спасавања коју унапријеђујемо овим возилом, али и опремом која ће стићи. Биће организовани и семинари и вјежбе, казао је Суботић.

Служби заштите и спасавања је неопходно да се додатно опрема сваке године, казао је предсједник општине Стеван Катић.

-Ово је веома значајан пројекат који се односи на заштиту граница. Добијамо добре бенефите и људи који су били укључени у пројекат одрадили су фантастичан посао. Специјално возило је фантастично опремљено за интервенције у случају пожара и саобраћајних незгода. Наставићемо у наредном периоду да аплицирамо за ЕУ пројекте, казао је Катић.

Менаџер пројекта Александар Шкобаљ је информисао да је у питању мало вишенамјенско навално возило капацитета 500 литара воде и 40 литара пјенила, које се између осталог, може користити и за саобраћајне удесе, као и у случају потраге у планинским предјелима.

-Возило има алпинистичку даску, рефлектор за саобраћајне удесе, за извлачење из провалија из неприступачних терена. Цијена возила је нешто мање од 98 хиљада еура.

У пројекту „Resilient border“ уз Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, учествује Развојна агенција жупаније Западно-херцеговачке и сектор Цивилне заштите.  

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here