Формиран нови општински одбор ДПС ХН-Дејан Стојадиновић предсједник

Демократска партија социјалиста формирала је нови општински одбор, а за предсједника је изабран Дејан Стојадиновић. Како је саопштено на данашњој конференцији за новинаре нови Општински одбор способан је и спреман за усмјеравање рада у циљу остваривања интереса грађана и Општине Херцег Нови.

У склопу реорганизације Демократске Партије Социјалиста вођене су вишемјесечне активности у складу са новим Статутом партије усвојеним на 9. Конгресу. Како је истако предсједник ОО ДПС Херцег Нови Дејан Стојадиновић послу су приступили изузетно одговорно са жељом да унесу неопходну свјежину, направе спој младости и искуства и крену у рад свјесни порука које су им бирачи упутили на посљедњим изборима.

-Активности су биле усмјерене од мјесих одбора до предсједника Општинског одбора. Оно чиме смо изузетно задовољни у Херцег Новом, је чињеница да је чланство остало уз партију, па чак биљежимо у задње вријеме повећано интересовање за учлањењем. Закључујемо да је то резултат сагледавања катастрофалних резултата партија и странака које су након 30. августа 2020. године вршиле власт у Црној Гори, казао је Стојадиновић.

Нови Општински одбор ДПС Херцег Новог има 57 чланова, који су изабрани на општинској изборној конференцији, након добијених приједлога Мјесних одбора.

Општински одбор чине: Дејан Стојадиновић, Стеван Копривица, Небојша Калуђеровић, Невена Кековић, Александар Андрија Пејовић, Петар Поробић, Јелена Вукотић, др Горан Коматина, Теодора Шпањевић, Синиша Ћурчија, Слађана Шабовић, Тончи Фрлан, Александра Радовић, Драган Јанковић, Славко Вавић, Млађен Булајић, др Гордана Рајовић, Гаврило Пејовић, Ана Ковачевић, др Слободан Булатовић, Алмир Тахири, Митар Срдан, Светлана Самарџић, Гојко Брајовић, Зуфер Мркулић, Јованка Вељовић, Владимир Злоковић, Јована Божовић, Марина Радуловић Сијерковић, Мери Балић, Милан Прелевић, Милица Ћеранић, Драган Лазаревић, Душанка Кисе, Ђорђије Радовић, Дејан Мујић, Јасмина Вуковић, Даница Прњат, Кристина Матијашевић Рабреновић, Никола Вуковић, Сузана Стерниша, Светлана Вукашиновић, Светозар Баковић, Велимир Радовић, Викторија Грле, Светлана Вуковић, Владимир Вавић, Анђела Магдаленић, Зорица Ђуровић, Вјера Вујић, Весна Златковић, Срђан Терзовић, Андријана Лаловић, Јадранка Блаха, Нина Хаџајлић, Саша Вучковић и Андрија Ковачевић. У општинском одбору су по функцији и одборници: др Предраг Дабовић, Слободан Радовић Крушо, Маја Бакрач, Боривој Вуковић, Бранко Црногорчевић, Владимир Косић и Милица Миловић.

Општински одбор је за предсједника изабрао Дејана Стојадиновића, а за секретара Драгана Јанковића.

-Сматрамо да је овај Општински одбор способан и спреман за усмјеравање рада у циљу остваривања интереса грађана и Општине Херцег Нови. То ће бити наша главна преокупација и урадићемо све да покажемо и докажемо да је Демократска партија социјалиста најорганизованија и најбројнија политичка организација у Херцег Новом. Као опозициона партија у локалном парламенту константно показујемо конструктивност на темама које се тичу добробити нашег града. Такође имамо критички однос према раду локалне власти у дијелу за који сматрамо да не доприноси развоју Новога и његовом позиционирању на мјесту које је раније заузимао и које му дефинитивно припада.Овај Општински одбор ће највише бити усмјерен на питања од локалног значаја, јер сви заједно морамо покушати да љубав према Новоме каналишемо ка рјешавању питања која највише погађају наше грађане, без обзира на политичку припадност, казао је Стојадиновић.

У наредном периоду представиће Савјет Младих и Алијанса Жена ДПС Херцег Нови који су, како је саопштено, велика снага и гаранција успјеха који очекују. Стојадиновић је грађанима Херцег Новог честитао предстојећи празник 21. мај Дан независности са жељом да вријеме које долази донесе искорак Црној Гори на свим пољима, а локалној власти у Херцег Новом да заступа интересе свих грађана и покаже да је ово и њен празник, као дијелу мултиетничке, мултивјерске и европске Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here