ДПС ХЕРЦЕГ НОВИ: ЗАР ЉЕКАР КОЈИ ИМА СИМПТОМЕ МОРА ДОЋИ НА ПОСАО И ПРЕГЛЕДАТИ ПАЦИЈЕНТЕ?


Саопштење за јавност упутили су из ОО Демократске партије социјалиста Херцег Нови, које преносимо у цјелости.

Из ОО ДПС-а Херцег Нови, моле надлежне у херцегновском Дому здравља да не приморавају љекаре позитивне на Ковид-19 вирус, са или без симптома, да прегледају пацијенте.

Дешавало се већ по Црној Гори али зар Херцег Нови мора испратити све ружне трендове? Зар љекар који има симптоме мора доћи на посао и прегледати пацијенте (неко дан, неко два) док не добије резултате ПЦР теста?

Неки и поред позитивног теста иду на посао данима као што је то било у Будви. Зар данас када су рекорди црни да црњи не могу бити, не можемо начинити барем мали напор да покушамо заштитити пацијенте који су без вируса, из других здравствених разлога, дошли на преглед?

Да ли смо тајно почели да примјењујемо шведски модел или су само неодговорност и непажња у питању?

Слушамо ових дана како нас убјеђују да је проценат смртности врло мали код новог соја, чак у једном тренутку djелује да се људски животи своде на пуку статистику. Немојмо заборавити да у двочланој или четворочланој породици гђе су сви заражени и гђе су изгубили једног члана, смртност је 25-50%. Шта тек рећи породицама које су изгубиле више чланова?

Надамо се да се овакве ствари више неће понављати, тешко је рећи „вјерујемо да се овакве ствари више неће понављати” јер смо повјерење у Министарство здравља и локалне Домове здравља након оваквог и сличних догађаја дефинитивно изгубили, наведено је у саопштењу Општински одбор ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here