27. ХАПС: Позориште проговара и о злочину кроз представу “Лутка са кревета број 21”

„Лутка са кревета број 21“ у режији Слободана Бранковића рађена је према тексту Ђорђа Лебовића написаном прије скоро педесет година. Циљ је био, објашњава редитељ да укажу колико је важно опредјелити се око неких важних друштвених питања. Представа је посвећена свим жртвама сексуалног насиља које су смогле храбрости да изађу и јавно „упере прстом директно у лице зла” али и онима које још ћуте. Такође, циљ је био да представа прикаже сав пакао који једна жртва пролази када ријеши да о злочину проговори.

Представа доноси причу о Вилми, бившој логорашици „Куће лутака“, њеном животу, изборима и дилеми да ли проговорити или ћутати о злочину.

Улоге тумаче: Јасмина Вечански Кујунџић, Бранислав Јерковић, Југослав Крајнов и Марко Марковић.

Критичари су, након премијере 25. марта о.г. у Српском народном позоришту у Новом Саду, оцијенили да су глумци досљедно и инспиративно донијели комплексне улоге. Продуцент Борис Мишковић (Беоарт 2015)каже да је представа право, поштено и искрено позориште, онакво какво треба да буде.

-Вјерујем да смо урадили нешто значајно за друштво, а то, одмах, чини да се човјек осјећа добро. Надајмо се, да ће се, послије сваког извођења представе, тако осјећати и публика, да све протекне у славу позоришта, рекао је Мишковић.

ХАПС, фестивал  ће ове године заокружити „Козоцид“ представа овјенчана са четири Стеријине награде!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here