Значајан удио Новљана на два свјетска стонотениска турнира у Подгорици

У Сали Спортског комплекса “Верде” у Подгорици од 2. до 4. и од 2. до 9. октобра биће одржана два престижна турнира за младе –WТТ Youth Contender и WТТ турнира.
Турнири ранга Youth Contender у стоном тенису први пут се дешавају у Црној Гори, организују се под покровитељством Свјетске стонотениске федерације (ITTF) и бодују се за свјетску ранг листу, а наградни фонд износи 15 000 америчких долара. На турниру учествује око 300 најбољих младих стонотенисера свијета у мушкој и женској конкурецији за узрасте од 11, 13 15, 17 и 19 година.

-Ови турнири су важни јер представљају добу прилику за црногорске стонотенисере да играју са најбољим свјетским такмичарима. Критеријуми за учешће су високи, а бодови који се освајају су важни и за сениорска првенства. Услови за игру у дворани су сјајни и такмичари ће имати прилику да покажу шта знају, рекао је Тијаго Вијега менаџер WТТ такмичења за млађе категорије на јучерашњој конференцији за новинаре у Подгорици поводом овог важног спортског догађаја за стони тенис у Црној Гори.

-У току су завршне припреме и нема сумње да ће организатор испунити све захтјеве. Турнири су специфични, јер се организују један за другим и то је оно што носи посебне изазове. То посебно важи за други турнир који због свог ранга има и веће захтјеве због брендирања и изгледа дворане. То је довело до тога да се оба турнира организују по стандарду другог, казала је новинарима директор турнира Сунчица Рогић, нагласивши да је бенефит што ће на оба турнира а наступити и играчи из Црне Горе , који то не би могли да се игра негдје друго. На првом турниру ће играти 18, а на другом седам играча из Црне Горе.

Организација турнира овог ранга дефинитивно је Црну Гору довела на свјетску стонотениску мапу, што је резултат успјешне сарадње са Европском асоцијацијом (ETTU).

-Три су бенефита овог захтјевног пројекта који смо преузели и осим прмоције квалитет такмичара гаранција је спектакуларним играма у овом масовном и међународно популарном олимпијском спорту. То ће, надамо се, утицати и на виши статус стоног тениса у Црној Гори. Уз финасијски аспект, не треба заборавити ни да ће се наши такмичари надметати против најбољих, и скупљати важне бодове без скупих путовања ван граница Црне Горе, рекао је потпресједник Стонотениског савеза Црне Горе Ранко Боца.

Учествујући на конференцији за новинаре млади репрезентативац Јакша Кривокапић из СТК „Нови“ казао је да су се он и остали чланови црногорске селекције вриједно припремали за овај, за њих велики изазов и да очекује добар наступ.

На два турнира ће учествовати 300 такмичара из свих крајева свијета (Јапана, Јужне Кореје, кинеског Таипеиja, Мексика, Порторика, Еквадора, Енглеске, Њемачке, Ирске, Француске, Белгије, Шведске, Словачке, Аустрије и земаља окружења.
Из СТК “Нови“ учествују Милан Вучетић до 11 и до 13 година, Јакша Кривокапић и Ђорђе Раховић до 15 и 17 година, и Милош Раховић до 19 година.
Црногорску репрезентацију предводиће селектори Дијана Зонић и Саша Драгаш.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here