ЖКК Херцег Нови прославио јубилеј и најавио повратак на кошаркашку сцену

Свечаност поводом 35 година рада и постојања ЖКК Херцег Нови и КК Бијела одржана је синоћ у ресторану хотела Плеј у Игалу. Уз оживљавање клуба најављен је амбициозан рад са млађим категоријама и првом екипом.

Предсједник ЖКК Херцег Нови Ранко Шабановић

Предсједник ЖКК Херцег Нови Ранко Шабановић, говорио је о богатој историји клуба и посебно издвајамо шампионску титулу кадетске екипе, која је у бившој Југославији освојила прво мјесто у Шкофјој Лоци 1990.

-Поред тога 1994.године освојена је титула пионирског првака СР Југославије, а 2001. јуниорска титула шампиона Југославије.
Овај клуб изњедрио је велики број врхунских играчица, које су наступале или наступају за репрезентације Црне Горе и Србије, а у нашим редовима је поникла прошлогодишња најбоља играчица Црне Горе Драгана Живковић, рекао је између осталог Шабановић.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић, честитао је домаћинима јубилеј и обећао помоћ Општине.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић

-Заиста ми је пуно срце када вас видим све заједно, са једном новом и искреном причом, и једним новим почетком. Идемо заједно сви даље у нове побједе, уз подршку Општине Херцег Нови, рекао је Катић.

кошаркашица Ана Дабовић Мустур

На свечаности је за новог власника клуба именована прослављена кошаркашица Ана Дабовић Мустур.

-Велика је част и задовољство, што сам добила овако одговорну улогу у клубу у којем сам поникла. Имамо много циљева, први је да направимо прволигашку екипу која ће постати препознатљива. Имам богато искуство које желим да преносим на младе играчице. Моје је жеља, а што да не, да своју играчку каријеру завршим управо гдје сам и почела, у свом родном граду, Херцег Новом, рекла је Дабовић.

Свечаности у Игалу присуствовали су начелник за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Василије Ћуковић, представници кошаркашких клубова: КК Приморје, Си Старс Тиват и Антивари Бар, као и бивше и садашње играчице ЖКК Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here