Живковић: Учврстићемо мултиетнички склад и отворити нову перспективу развоја наших Пљеваља! 

Парламентарни избори 2023.

“Гдје ће се човјек љепше осјећати него код своје куће. Када дође међу своје људе некако му је најудобније и најљепше и то је некако најинтимнија атмосфера. И морам подијелити са вама један најинтимнији осјећај – када видим све вас овдје и када видим све ове прекаљене борце, што би рекао мој отац “само да вас воденички камен није млио”, нема никакве дилеме да ће постојати Црна Гора и да ћемо ми побиједити 11. јуна”, рекао је Данијел Живковић, носилац листе “Заједно! За будућност која ти припада” на јуче одржаној трибини у својим родним Пљевљима.

Он је поставио питање шта је донио 30. август у Пљевљима, а потом сам дао одговор.

“Мислио сам да су та времена прошла, да ће они који побиједе кроз улицу Хамдије Шахипашића зауставити оне колоне и сићи у улицу Ослобођења код комшије који се другачије национално изјашњава, пружити му руку. Али, не само да нису пружили руку, него су нашим комшијама који се другачије национално изјашњавају казали да се селе из Пљеваља. И да ми овдје, како год се национално изјашњавали, заправо не треба да живимо, него да тај географски простор сада припада њима. То нису моја Пљевља која сам раније познавао и волио. Али како год се ова друга страна понашала љубав према Пљевљима увијек остаје у срцу”, поручио је Живковић.

Освнуо се потом и на сам изборни програм коалиције ДПС – СД – ЛП – ДУА и казао да се једна од основних ствари односи на жељу да Црна Гора постане сљедећа чланица ЕУ.

“Желимо да будемо у друштву Њемачке, Француске, Италије, Хрватске и Словеније, а не да идемо путем балканских беспућа. Ми хоћемо у ЕУ! За двије године завршићемо преговоре! И навели смо тај датум у нашем програму – Црна Гора у ЕУ до светог датума 21. маја 2026. године”, закључио је в.д. предсједника ДПС-а Данијел Живковић.

На трибини је говорио и кандидат за посланика Борис Мугоша, који, како је и сам истакао, највише се бави економским и социјалним темама, те да увијек избјегава и ријетко говори о неким стварима које се могу тумачити да задиру у нека људска осјећања.

Присутне је поздравио и посланички кандидат Аммар Боранчић који је истакао да је изборна листа “Заједно!” најквалитетнија на предстојећим изборима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here