Живковић у Херцег Новом: Нема цијене за коју би ДПС продала тековине претходних генерација

На Општинској изборној конференцији, ДПС Херцег Нови бирао је чланове Општинског одбора. Конференцију је отворио предсједник Демократске партије социјалиста, Данијел Живковић, саопштено је из ове политичке странке.

Живковић је истакао да, иако је ДПС дуго година у опозицији у овом граду, као и неправедно ван власти, има изузетно јако језгро подршке, што нека друга партија не би успјела, те је изразио захвалност активистима на преданом раду.

– Четири године у опозицији усјели смо да сачувамо релевантност и да одговоримо изазовима, након 30 година вршења власти. Без обзира на реваншизам, медијски, политички и правосудни прогон и даље смо на ногама, и то као најјачи политички субјект у Црној Гори – навео је он.

Живковић је подсјетио да ДПС прави промјене у својој политици и партији, али не да би се било коме прилагодили, већ зато што смо свјесни да боља и успјешнија ДПС значи бољу и успјешнију Црну Гору.

– У каквом амбијенту живимо – данас је најважније бити власт по сваку цијену. А основна мјера да бисте дошли до власти или је задржали је уцјена. Мандић и Кнежевић уцјењују Спајића – цијена задржавања на власти је помјена Устава, државних симбола, увођење двојног држављанства. Да би остао у власти наш премијер пристаје да се разрачунава са националним интересима Црне Горе –  истакао је он нагласивши да нема цијене под којом би ДПС похрлила за власт и продала тековине претходних политичких генерација – мукотрпно обновљену независност, очуван грађански и мултинационални склад, чланство у НАТО и улазак у ЕУ.

– Остаћемо у опозицији колико год буде потребно да не предајемо државу великоспрском национализму. Смијенили смо двије владе и трећу чека таква судбина. Црна Гора је данас препозната по политичкој нестабилности. Ко ће доћи да било шта уложи код нас ако нема здрав политички амбијент? – казао је Живковић.

Он је саопштио на изостанак реализације капиталних пројеката, али и оних на локалном нивоу.

– Такво је стање и овдје. Раскопано шеталиште, улице, нема улагања у комуналну инфраструктуру, они посвађани, пет мјесеци не могу да закажу сједницу локалног парламента, посвађани у Тивту, Будви, Улцињу, Беранама, Подгорици, на државном нивоу, гдје год су се домогли власти међусоно су се посвађалии. А онда причају о помирењу Црне Горе. Између себе се не могу договорити око позиција, фотеља, привилегија, ко ће бити директор, а ко руководилац, ко ће више новаца узети из буџета, задужити службени аутомобил, ко ће имати више обезбјеђења, ко ће се више бахатити. Како воде економску политику то је увод у банкрот наше државе. Повећају плате 30%, а цијене 70% и онда нам објашњавају да је то бољи животни стандард.  Стандард најбоље осјећамо кад пођемо у маркет или кад плаћамо дажбине. Најављује се и поскупљење цијене електричне енергије почетком сљедеће године. Има ли једна општина да нијесу повећали дажбине кад су дошли на власт – у Подгорици су повећали порез на непокретност, пакинг, воду, комуналије? А најављивали су повећање зарада, умјесто тога их умањују. Можете неко вријеме да се служите обманама и манипулацијама, али не све вријеме – поручио је Живковић.

Живковић се осврнуо на катастрофално стање јавних финансија.

– Сад планирају ново задужење од 400 милиона, а већ су се задужили преко милијарду и по, то би значило да ћемо ускоро бити задужени 2 милијарде еура. За 30 година наше власти смо се задужили 3 милијарде и 600 миилиона, а они за непуне 4 године двије милијарде, а за који пројекат? Ми смо од тога новца изградили прву дионицу ауто-пута, подморски кабал, регионални водовод, пут Жабљак-Рисан, а то су само неки од пројеката. А гдје је њихов новац – у плате и пензије. Е кад не будемо могли више да се задужујемо знате и сами какав нас сценарио чека – истакао је он подсјетивши да је слично стање и у другим областима – образовању и здравству.

– Политике које су градиле своју платформу на причи како је ДПС партија која се устремила против Бога, цркве данас пропадају и нестају и распадаће се сваког дана на сваком педљу Црне Горе, јер када злоупотријебиш вјеру и вјерску организацију за обрачун са Црном Гором доживљаваш ону судбину какву они данас доживљавају – нигдје се више не могу сложити и повезати и свугдје ће падати. Има ДПС коалициони капацитет, али на другој страни нема храбрости да се уђе у коалицију са једином патијом која може да обезбиједи стабилност, јер Београду не одговара политичка стабилност. Знају кад ми дођемо на власт нема више обрачуна са Црном Гором. Судбина наше државе повезана је са ДПС. Зато морамо још вриједније радити да се што прије вратимо на власт – закључио је Живковић најављујући интензиван теренски рад, обиласке општинских одбора од стране партијског руководства и разговоре са симпатизерима и члановима партије, наведено је у саопштељу Демократске партије социјалиста Црне Горе,.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here