Жири за додјелу Октобарске награде састаће се почетком сљедеће седмице

Општина Херцег Нови

Жири који одлучује ко ће ове године добити Октобарску награду и Повељу Херцег Новог, први пут ће се састати почетком сљедеће седмице, казала је за РТХН предсједница жирија Госпава Косовић.

Госпава Косовић

Скупштина Општине  Херцег Нови на својој редовној сједници одредила чланове жирија и ове године то су: Василије Сеферовић, Марко Лучић, Благоје Сладовић, Тања Мркаић, Евгенија Томић Црногорац, Андријана Ковачевић, Дејан Стојановић, Јованка Вељовић и Госпава Косовић.

Могу се додијелити до три Октобарске награде и једна Повеља.

– Ми ћемо се састати почетком следеће седмице, имаћемо сједнице и одлучити колико ће бити награда и ко ће их добити.

До сада је пристигло десетак предлога, чекамо почетак сљедеће седмице зато што ће можда неко и поштом послати до данас (петак) предлог за награду, због чега ћемо се  и први пут састати почетком наредне седмице и на сљедећим састанцима одлучивати о томе ко ће добити награде, објаснила је Косовић.

Подсјећамо, Октобарску награду Скупштина Општине Херцег Нови традиционално додјељује у знак признања за изузетне резултате у раду и стваралаштву и највиша достигнућа у области привреде, друштвених и других дјелатности. Скупштина  проглашава и почасне грађане Општине Херцег Нови и њима се додјељује Повеља Херцег Новог.

Награда се може додијелити и појединцима који не живе на подручју Општине Херцег Нови, ако њихова остварења имају посебан значај за град.

1 COMMENT

  1. Dr. Savu Maricu za uspjesno gasenje Instituta. Dokazao se kao stricnjak. Uspio je ono sto DPS nije postigao za 30 godina. Nadam se da je to dovoljno za nagradu, samo velika je konkurencija kao i uvijek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here