Зима 2024: Сервисне информације

Промјењиво, на југу дужи сунчани периоди, на сјеверу уз повећану облачност, тек понегдје су могуће слабе падавине, првенствено слабо провијавање снијега у јутарњим и пријеподневним сатима. Вјетар умјерен до јак, на ударе понегдје веома јак, сјеверни и сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 0 до 16 степени.

НЕСТАНАК ВОДЕ

Због радова на санацији квара на главном дистрибутивном цјевоводу, од 6.00 до 13.00 сати ће бити прекинуто водоснабдјевање потрошача са подручја Старог града, Караче, Степеништа Сима Матавуља, улица Прве бокешке бригаде и Партизански пут и насеља Савина све до Болнице Мељине.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због наставка санације локалног приобалног пута у Ђеновићима до 10. фебруара  је забрањен саобраћај за сва возила на потезу од скретања према насељу “Сун виллаге” до мула „Војводић”.

АУТО МОТО САВЕЗ

На путевима у земљи саобраћа се по претежно сувим коловозима,  а у вишим предјелима мјестимично је могућа појава поледице. На дионицамакоје пролазе кроз усјеке повећана је опасност од одрона, а видљивост је мјестимично смањена. Неопходна је максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. Интензитет саобраћаја је умјерен .

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 13 летова, апет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.15 и у 19.35. По два лета су за Беч и за Истанбул, а остали су за: Рим, Лондон, Сабиху Гокен и за Љубљану. Из Тивта данас свега три лета; за Београд компаније “Аir Serbia” у 7.55 и у 15.20, а за Истанбул “Turkish Airlines” у 12.50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 25 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.50. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “ОZlem tours” из Лесковца, “Viena tour” из Модриче и “Божур” из Београда, а следеће очекују: “Јадран експрес” из Београда, “Blue line” из Новог Сада, “Ниш експрес” из Ниша, “Божур” и “Ленс” из Суботице, “Југопревоз” из Требиња и “Ласту” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Lalatović travel” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here