Зима 2023: Сервисне информације

Претежно облачно, повремено са кишом, у јужним предјелима локално је могућ и пљусак са грмљавином. Послијеподне или крајем дана престанак падавина и дјелимично разведравање. Вјетар мјестимично умјерен до појачан, на сјеверу у вишим планинским предјелима на ударе јак, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 7 до 16 степени.

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА

Ради несметаног и безбједног уклањања каменог насипа изнад локалног пута у Мојдежу, данас и сутра од 9.00 до 17.00 сати је забрањен саобраћај од раскрснице за Сушћепан до Ратишевине. Из Секретаријата за комуналне дјелатности упућују мјештане да у периоду забране користе путни правац ка Суторини, преко Тијесног кланца.

АУТО МОТО САВЕЗ

Учеснике у саобраћају очекују мокри и клизави коловози. Дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне, а видљивост је мјестимично смањена по котлинама. Савјетује се максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. До 8. јануара неће долазити до обустава саобраћаја на државним путевима. Радови почињу 9. јануара, а обавезно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 12 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже повреде, а три особе лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 12 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 20.25, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.00, 15.15 и у 19.40. Три лета су за Истанбул, а остали су за: Сабиху Гокен, Варшаву, Берлин и за Цирих. Из Тивта данас само четири лета, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8.00 сати, а “Аir Serbia“ у 11.10 и у 15.20. Ту је и лет за Истанбул, у 11.00 сати.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 15 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:40. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су на херцегновску Аутобуску станицу први стигли „Божур“ и „Транс-југ“ из  Београда, а следеће очекују: „Ленс“ из Новог Сада, „Лазаро“ из Бања Луке, па аутобусе из Суботице и Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње. Гужве има, нарочито у поласцима, па карте треба обезбиједити неколико дана раније

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here