Зима 2023: Сервисне информације

Промјењиво до претежно облачно, углавном суво или уз ријетку појаву краткотрајно слабих падавина. На сјеверу, у јутарњим сатима, по котлинама магла. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера, на сјеверу повремено умјерен до јак југозападни и западни. Највиша дневна температура ваздуха од 4 до 16 степени.

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА

Ради несметаног и безбједног уклањања каменог насипа изнад локалног пута у Мојдежу, током викенда је забрањен саобраћај за сва возила од раскрснице за Сушћепан до Ратишевине, од поноћи до недеље у 24.00 сата. Од понедељка до петка, 29. децембра саобраћај ће бити забрањен од 12.00 до 18.00 сати. Из Секретаријата за комуналне дјелатностиупућују грађане да током периода забране користе путни правац ка Суторини, преко Тијесног кланца.

АУТО МОТО САВЕЗ

Учеснике у саобраћају очекују претежно мокри коловози. На путевима преко превоја и у вишим планинским предјелима има поледице, а дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Видљивост је смањена мјестимично по котлинама. Савјетује се максимално опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, уз употребу зимске опреме гдје је прописана и неопходна. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодиле су се 24 саобраћајне незгоде у којима су  три особе задобиле теже повреде, а 10 особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 16 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7:30, вечерњи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35, 15:15 и у 20:05. Три лета су за Истанбул, а остали су за: Меминген, Берлин, Гдањск, Сабиху Гокен, Дортмунд, Будимпешту, Краков и Милано. Из Тивта данас пет летова, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а “Аir Serbia“ у 11:15 и у 15:20. Преостала два лета су за Истанбул, у 11:00 и у 12:50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 20 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:45. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су на херцегновску Аутобуску станицу први стигли „Божур“ и „Транс-југ“ из Београда, а следеће очекују: „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице, „Југопревоз“ из Требиња и „Royal travel“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Озлем тоурс“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here