Зима 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано. На сјеверу ујутру или пријеподне по котлинама магла. Вјетар слаб до умјерен промјенљивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 7 до 16 степени.

Распоред богослужења за Божић

Божићна литургија у Манастиру Савина и Цркви Св. Ђорђа на Топлој служена је у 7:00; док ће Света  литургија од  9:00 бити служена у црквама Св. Спаса на Топлој и Светог Архангела Михаила на Белависти. Вечерња служба  у Манастиру Савина и у Цркви Св. Спаса на Топлој почиње 17:00 , док ће у  Цркви на Белависти  почети у 18:00 часова.

У недељу, другог дана Божића, 8. јануара на Сабор Пресвете Богородице Света литургија од  9:00 биће служена у црквама:  Св. Спаса на Топлој, Св. Архангела Михаила на Белависти и Св.Тројице на Ратишевини. У Манастиру Савина Божанска литургија је у 9:00 и Вечерња у 17 часова. Вечерња служба је у Цркви Св. Архиђакона Стефана  на Сушћепану  у 16:00 часова.

У понедељак, 9. јануара, на празник Светог  Архиђакона Стефана, Света  литургија биће служена у храму Св. Архиђакона Стефана на Сушћепану, са почетком у 9:00 часова. Божанска литургија у Манастиру Савина у 9:00.  Вечерња служба у Манастиру Савина и  Цркви Св. Спаса на Топлој је у 17:00 часова, док ће у Цркви Св. Архангела Михаила на Белависти почети у 18:00 часова.

ЦЕДИС

Током празника нису предвиђена планска искључења електричне енергије, саопштено је из Црногорског електродистрибутивног система.

Бесплатно паркирање за празнике

Паркинг на општим паркиралиштима којима газдује Паркинг сервси је бесплатан до понедељка, 9. јануара.

Аутобуска станица

Због празника, данас је редукован ред вожње аутобуса. За детаљније информације позовите 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Лет ка Истанбулу и три ка Београду – то је план летјења за данас са тиватског аеродрома. Из Подгорице ће реализовати летове ка Бечу, Београду, Загребу, Истанбулу, Дортмунду, Лондону, Берлину, Будимпешти, Риму…

АМСЦГ

Саобраћај се обавља по претежно сувим коловозима и уз мјестимично смањену видљивост. Возачима скрећу пажњу на могуће ситније одроне и савјетују опрезну вожњу прилагођену условима и стању на путу. До 9. јануара неће долазити до тоталних обустава саобраћаја.

Интензитет саобраћаја је умјерен на путевима ван градских средина.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 13 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а девет лаке повреде.

За детаљније информације позовите 19807.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here