Зима 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано, у поподневним сатима се очекује умјерена висока облачност, а крајем дана и током ноћи постепено наоблачење. На сјеверу ујутру или пријеподне по котлинама магла или ниска облачност. Вјетар слаб до умјерен, у другом дијелу дана и током ноћи понегдје и појачан, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 4 до 15 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
У већем дијелу земље саобраћа се по претежно сувим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост. У зонама гдје су коловози мокри и клизави неопходан је додатни опрез, као и дуж клисура и усјека гдје су могући наиласци на ситније одроне. Возачима се савјетује да поштују саобраћајне прописе, нарочито ограничење брзине. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 10 саобраћајних незгода, у којима су четири особе задобиле лаке повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 16 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7:30 сати, вечерњи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:35, 15:15 и у 18:55. Три лета су за Истанбул, два за Лондон, а остали су за Брисел, Манчестер, Барселону, Краков, Беч и Меминген. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; „Аir Serbia“ у 11:15 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 15:45. Црногорска авио компанија лети и за Истанбул у 8:55.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни сат и пет минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли „Транс-југ“ и „Божур“ из Београда и „Лазаро“ из Бања Луке. Следеће очекују „Royal travel“ из Ниша и Београда, „Ленс“ из Новог Сада, „Jadran line“ из Крагујевца, па „Blue line“ из Суботице… У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“ па у 11:10 “Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here