ЗИМА 2022: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Претежно облачно, повремено киша, на југу понегдје пљусак, могућа и грмљавина, а на сјеверу и сусњежица и снијег, првенствено, у планинским предјелима. Вјетар слаб до умјерен и промјенљив, дуж обале понегдје умјерен до појачан, сјевероисточни и источни. Јутарња температура ваздуха од -2 до 9, највиша дневна до 13 степени.

 РАДНО ВРИЈЕМЕ КОВИД АМБУЛАНТИ

Амбуланта испред Дома здравља на Топлој  радиће до понедељка,10.јануара од 10 до 16 часова. Ковид амбуланте у Игалу од 8 до 13 часова.

Рад  лабораторије Дома здравља организован је данас.

Сваки дан празника дежурна је Монтефармова апотека на Топлој, у згради Дома здравља, од 7 до 20 часова.

ДЕЖУРНЕ СЛУЖБЕ И УСТАНОВЕ

Поводом Божићних празника службе и органи управе у Општини Херцег Нови неће радити до понедељка, 10. Јануара. У комуналним предузећима организоване су дежурне службе.

У предузећу Водовод и канализација потрошачи кварове могу пријавити дежурном диспечеру, на број: 067 302 301.

Комуналне проблеме грађани могу пријавити општинском Кол центру  19800.

Евентуални прекид  у напајању електричне енергије потрошачи могу пријавити на дежурни број телефона 327  326 у Херцег Новом.

ПАРКИНГ СЕРВИС

Бесплатно паркирање до понедељка, на јавним паркиралиштима, којим газдује Паркинг сервис доо Херцег Нови. Гараже Игало, Шквер и Општина радиће нормално.

ПОШТЕ

Данас је грађанима на услузи  Пошта у Херцег Новом  од 8 часова до 14,30. Недељом поште не раде.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са Тиватског аеродрома планирани су летови ка Београду у 9,30 и 16, 25; као и лет ка Москви у 14 часова и 35 минута. Најављени доласци на Тиватски аеродром из Београда у 9 часова и 15,55 ; Аерофлот из Москве у 11,20 и Ерлајнс, такође, из Москве у 13 часова 40 минута. Са аеродрома у Подгорици данас су планирана четри лета ка Београду, два ка Истанбулу, те ка Кијеву,Топаз Дрилер, Франкфурту, Лондону и Загребу.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

На херцегновској Аутобуској станици саобраћа се по устаљеном реду вожње. Јутрос је отишао ка Београду аутобус превозника Озлем. Очекују долазак аутобуса Виена из Модриче, требао би да стигне Ројал из Ниша, Божур из Београда, Блуе Лајн из Суботице и других превозника.        

АМСЦГ

 На сјеверу земље забиљежене су  мјестимично сњежне падавине а могући су наиласци на поледицу. У осталим подручјима саобраћа се по претежно сувим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке упозоравају  на учестале ситније одроне.  Возачима савјетују, да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња јер је измијењен режим вожње.

До 01.04.2022 године употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гдје је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови.

За вријеме сњежних падавина забрањен је саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом.

Због празника извођачи радова на државним путевима /реконструкција и изградња/ неће изводити радове  до 10.1. 2022 године.Саобраћај ће се одвијати без обустава уз поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу  – на услузи је грађанима непрекидно24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here