ЗИМА 2022: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

У јужним и централним предјелима сунчано, уз повремено малу до умјерену облачност. На сјеверу ујутру по котлинама могућа магла или ниска облачност, током дана промјењиво облачно са сунчаним интервалима. Вјетар слаб до умјерен промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 4 до 14 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се по претежно сувим коловозима, уз мјестимично смањену видљивост по котлинама. На путевима у вишим планинским предјелима мјестимично је изражена поледица, а на дионицама које пролазе кроз усјеке могући су ситнији одрони. Савјетује се опрезна вожња прилагођена временским и условима на путу, нарочито на дионицама гдје се изводе радови због измијењеног режима вожње. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се осам саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже, а четири особе лаке повреде.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
На дијелу локалног пута у Ратишевини, још данас је од 8:00 до 13:00 сати забрањен саобраћај на потезу од скретања за Сушћепан до новог пута у Ратишевини, ради несметаног и безбједног кошења појаса уз локални пут.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано девет летова, а четири су за Београд. Први „Аir Montenegro“ је био у 7:30, следећи је у 18:45, а компаније „Аir Serbia“ су у 15:15 и у 18:55. Из главног града имају још по два лета за Беч и за Истанбул. Са тиватског аеродрома данас четири лета, а три су за Београд: „Аir Serbia“ у 8:45 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 15:25. Црногорска авио компанија лети и за Истанбул у 10:25.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда јутрос касни 50 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:15. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли „Божур“ са Пала и из Београда, „Лaзаро“ из Бања Луке и „Lalatović travel“ из Модриче. У 7:30 је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 11:10 ће „Јадран експрес“ за Дубровник, преостали поласци за Београд су у 15:00, 16:00 и у 21:00 сат, за Суботицу у 17:40 и у 19:00 и за Нови Сад у 20:00 сати. Следеће очекују „Royal travel“ из Ниша, „Ленс“ из Новог Сада и „Транс-југ“ из Београда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here