Жељку Дабовићу и репрезентацији Црне Горе бронза на Балканском првенству у полумаратону

Сениорска атлетска репрезентација Црне Горе предвођена Новљанином Жељком Дабовићем са временом 1 сат и 17 минута, освојила је бронзану медаљу у екипном пласману, у сениорској конкуренцији на Балканском првенству у полумаратону.

Уз Дабовића, који је уједно био и најбољи домаћи такмичар, сјајан наступ забиљежио је и члан АК Никшић, Милош Војводић. Он је ову веома захтјевну трку са доста елевације завршио са временом од 1 сат 23 минута

Прваци Балкана у мушкој конкуренцији су атлетичари из Турске – Бахатин Унеј са временом 1 сат 11 минута и Махсум Дегер 1 сат 15 минута. Друго мјесто је припало репрезентативцима Босне и Херцеговине Емиру Хастору са временом 1 сат 18 минута и Илији Јукићу 1 сат и 19 минута

Ово престижно такмичење, као и национално Првенство, одржани су у оквиру је седмог Острошког полумаратона. Никшић и манастир Острог били су центар трчања на Балкану. Наступило је преко 550 такмичара из 15 земаља, међу којима су и неке које нису дио Балканског полуострва, али су чланови Балканског савеза атлетских федерација.

Поред домаћина Црне Горе на првенству су се насли Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Кипар, Грузија, Косово, Молдавија, Мађарска, Србија, Сјеверна Македонија, Румунија, Малта и Турска.

Дабовић наводи да му је ово треће велико такмичење у несто мање од мјесец, који је обиљежио изузетно јак ритам.

Жељко Дабовић, атлетичар

– Наступио сам на Свјетском Првенству, само седмицу након тога и на првенству Црне Горе на 10.000 метара, гдје сам тријумфовао, и сада на Балканском првенству. За мене медаља са овог такмичења има посебан значај, јер је у атлетици јако тешко до ње доћи. Услови нису били идеални, огромна врућина за ово доба године и једна од најтежих стаза на овим просторима. Трка за душу, како је и слоган овог такмичења и амбијент у којем трчимо до Манастира Острог даје неки посебан мотив и инспирацију да све препреке савладамо и успјешно завршимо ову трку – казао је он.

Испред Атлетског савеза Црне Горе такмичењу су присуствовали предсједник Милорад Вулетић, потпредсједник Игор Пешић, селектор Осман Еровић, члан стручног штаба репрезентације Драго Мусић, који је био и директор такмичења, Милена Мудреша је била технички делегат Балканске атлетске федерације, као и генерални секретар Милан Маџгаљ, који је обављао функцију организационог делегата Балканске атлетске федерације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here