Промовисана збирка пјесама „Чија песма црну вуну преде“

Збирка пјесaма „Чија песма црну вуну преде“ Теодоре Пантелић промовисана је синоћ у фоајеу Дворани „Парк“, у оквиру серијала ЈУК Херцег фест „Новски талас“.

Протојереј ставрофор Дражен Тупањанин казао је да објавити збирку пјесaма значи себе оголити, изнијети себе пред друге људе. Човјек стварјући жели да подијели себе, и кроз стваралаштво показују жељу да буду са другима и то на нивоу на којем свијет обично не комуницира.

-Честитам Теодори на храбрости што је запловила у пјесничке воде. Сам наслов ове збирке је врста ироније. Теодора нас позива на интеракцију и читава збирка је позив на неку врсту сусрета. У том сусрету њених мисли и онога што хоће да изрази, њених увида, промишљања , стихова, читалац добија слику, субјективну истину или сан, односно окидач  да размишњамо о сличним стварима о којима размишља Теодора, казао је Тупањанин.

Истакао је и да Теодорина раскошна поезија кокетира са античким појмовима.

– Говори о еонима и многим другим стварима. Њени мотиви показују да она свом стваралаштву приступа озбиљно, рекао је Тупањанин.

Како је казала ауторка у пјесничким водама је одавно, а озбиљније се томе посветила на факултету.

-Највише волим да пишем пјесме о љубави, али и другим темама. Пјесме су настајале прилично дуго и требало је пуно храбрости и времена да се збирка објави, казала је Пантелић и додала да наслов и пјесма „Чија песма црну вуну преде“ алудира на народну изреку „Чија мајка црну вуну преде“ у којој је заступљена иронија и говори о пјесмама и пјесничком поступку, истакла је Пантелић.

У оквиру промоције ауторка је читала стихове уз музичку пратњу гитаристе Милоша Ољаче.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here