Зековић: Нико у својој кући не ради за интересе туђе

Парламентарни избори 2023.

Европска, грађанска, модерна и секуларна Црна Гора – то је велики историјски циљ који ће у сљедећем мандату остварити црногорски СДП. Та је порука послата са Ловћена гдје су се окупили чланови Социјалдемократске партије Црне Горе и под слоганом „За нашу кућу“ најавили почетак кампање за предстојеће парламентарне изборе.

Слоган СДП-а на овим изборима „За нашу кућу“ на најбољи могући начин описује однос који морамо имати према Црној Гори и њеним становницима. Сматра то и потпредсједник партије Бојан Зековић који је рекао да ће наша кућа бити удобна и комотна за све нас али је прво морамо доживљавати својом.

-Црна Гора је 2020 године остварила промјену власти на изборима, што је суштина демократије, али нажалост карактер тих промјена је такав да угрожава темељне вриједности на којима почива Црна Гора. Настављене су лоше праксе бивше власти, служећи туђим интересима нас увлаче у „Затворени Балкан“ блокирајући европске интеграције, угрожен је мултиетнички склад и секуларни карактер друштва, темељне европске вриједности.  Вјерске заједнице морају уважавати Црну Гору, што већина њих и чини, а оне друге морају престати да се баве политиком служећи туђим интересима и једино такве ће имати уважавање са наше стране.“ – поручио је Зековић.

Додао је како је СДП годинама указивао на то да једна особа не може бити заштита државе: “Напротив, такав приступ урушава Црну Гору. Нажалост догађаји су показали да смо били у праву. Сада Црну Гору морамо доживјети сви као свој дом и она може бити довољно комотна и удобна за све нас. Нико у својој кући не ради за интересе туђе, као што ни они који кућу сматрају својом из ње не краду. Мора се стати и са једним и са другим. Боримо се за нашу кућу. Да у њој обезбиједимо бољи живот, квалитетно образовање, бољу и свима доступну здравствену заштиту, развој који ћемо осјетити сви а не само неколицина. Храбро, одлучно, СДП – За нашу кућу- закључио је Зековић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here