ЗБОГ КРШЕЊА МЈЕРА ЗАТВАРАЋЕ ОБЈЕКТЕ ОД ТРИ ДО 30 ДАНА

Министарство здравља, у сарадњи са Управом за инспекцијске послове, упозорава власнике угоститељских и осталих услужних објеката као и приређиваче игара на срећу да ће се кршење Закона о заштити становништва од заразних болести без оклијевања кажњавати. И то не само новчаном казном већ и затварањем и печаћењем објеката у трајању од три дана. Подсјећамо да у случају да један објекат више од једном прекрши мјере, наредном приликом се затвара 15 до 30 дана.
Министарство очекује да привреда, којој смо максимално изашли у сусрет и створили услове за рад и добру туристичку сезону, одлучније уважи сваки живот у Црној Гори, свако радно мјесто и напоре комплетног здравственог система. Нажалост, све наше досадашње молбе нијесу уродиле плодом у обиму у ком је то професионално било очекивано. Одсуство друштвене и професионалне одговорности у овом тренутку без изузетка биће кажњавано.
Исто тако, понављамо да је за присуство свим масовним манифестацијама, укључујући посјете ноћним клубовина, неопходно предочити потврду да је прошло 14 дана од потпуне вакцинације против KОВИД-19 или негативног резултата ПЦР теста који није старији од 72 сата или брзог антигенског теста – БАТ који није старији од 48 сати или позитивног резултата серолошког теста – антитијела класе ИгГ који није старији од 90 дана.
Актуелне мјере важе до 30. јула уз напомену да ће се, у случају промјене епидемиолошке слике, оне без одлагања прилагођавати ситуацији на терену.

4 COMMENTS

  1. A Casa, Bristol, Rafaelo, Peoples, Admiral… Dje navrnu na La Bambu – jos imaju i kvalitetno ozvucenje-samo njima ne krci bass…..

  2. Casa svaku noc ima dojavu kada prolazi kontrola pa nakon odredjenog vremena utrostruci broj stolova na terasi.
    Unutra isto haos, u dva kvadrata nabiju dva-tri stola i 15 ljudi…

    La bamba zasticena kao bijeli međed…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here