Завршни тренинг у Грудама у оквиру пројекта Отпорна граница

Завршни тренинг у оквиру пројекта „Отпорна граница“, којем присуствују Службеници заштите и спасавања Херцег Нови и Агенције за развој и заштиту Орјена одржан у  Грудама.  У оквиру пројекта реализовано је пет обука.

Вјежба је обухвата три сегмента, казао је ватрогасац Службе заштите и спасавања  Бојан Суботић.

-Пењање и спасавање из дубина и са велике висине, гашење пожара на возилима на струју и извлачење повређених са неприступачног терена. Обуке нам пуно значе и надам се да ће прекограничне успјешне сарадње бити настављене кроз пројекте, казао је Суботић.

-Вријеме нам није ишло у прилог, али нас није спријечило да одрадимо вјежбу. Кроз пројекат се усавршавамо и размјењујмо искуства, казао је  ватрогасац Алекса Марић.

Жељко Додиг из Развојне агенције жупаније Западнохерцеговачке казао је да су на обуци имали прилику и да науче руковање новом опремом.

-Кроз пројекат су набављена 94 сета опреме, два возила, једно за Херцег Нови, а други за нас, а унаприједили смо рад и наших служби. Оно што је најважније за нас је да смо у Грудама израдили полигон за вјежбе служби, на којем се овај тренинг завршио, казао је Додиг.

Пројекат Унапређење капацитета за превенцију, припрему, и одговор на катастрофе Отпорна граница, финансира ЕУ у оквиру Ипа програма 2 прекограничне сарадње БиХ Црна Гора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here